1e Doodshoofdaapje 2013 geboren in Apenheul

Op vrijdag 12 april is in Apenheul het eerste doodshoofdaapje van 2013 geboren! Het geboorteseizoen bij deze aapjes is daarmee afgetrapt. De komende weken verwacht Apenheul nog meer baby’s. En ze zijn al direct te zien. Met hun baby op de rug lopen de apenmoeders los tussen de bezoekers in Apenheul.

Voorjaarsbaby's Apenheul

Voorjaarsbaby’s Apenheul

Vroeg

De start van het geboorteseizoen valt vroeg dit jaar. Normaal begint dit pas eind mei/ begin juni, maar afgelopen winter waren de mannen Bink en Toby er al vroeg bij. Ze hebben veel vrouwtjes bezwangerd, die allemaal de komende weken hun baby verwachten. Apenheul is blij dat de lente inmiddels wel begonnen is. Moeders en baby’s kunnen nu gewoon naar buiten, tussen de bezoekers.

Meer babynieuws

Wie op kraamvisite wil komen in Apenheul is ook bij andere apensoorten van harte welkom. Bij de zeldzame wolapen en sifaka’s zijn baby’s te zien. En onlangs werden er in een week tijd maar liefst vijf ringstaartmaki’s geboren! Langs het Apenboompad worden ook de rode brulapen, één van de grootste loslopende apensoorten in Apenheul, vergezeld door twee kleine brulaapjes.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.