Festivalseizoen Malta gaat van start

Malta staat bekend om haar volle en diverse evenementenkalender. Het hele jaar door worden bijzondere evenementen georganiseerd voor jong en oud, maar tijdens de zinderende zomer barst Malta écht uit haar voegen. De Malta Music Week met haar wereldberoemde afsluiter ‘Isle of MTV’, trekt ook dit jaar weer veel internationale feestgangers. Het Malta Arts Festival is een drie weken durend cultimuzikaal extravaganza met Mediterrane flair en het Malta Jazz Festival trekt al 23 jaar jazzliefhebbers met haar prachtige openluchtconcerten. Voor liefhebbers van zon en een overdaad aan cultuur en muziek is Malta absoluut de place-to-be.

Festivalseizoen Malta van start

Festivalseizoen Malta van start

Malta Music Week: 21 – 26 juni

Van 21 tot en met 26 juni feest Malta erop los met de Malta Music Week. Een week waarin op het hele eiland geweldige feesten georganiseerd worden door de bekendste DJ’s en hipste bands. Jongeren vanuit heel Europa en daarbuiten trekken naar Malta om te feesten. Het immens populaire ‘Isle of MTV‘ is de passende afsluiter van de week. Dit gratis concert trekt tienduizenden fans en staat bekend om haar ijzersterke line-up van internationale sterren. De afgelopen jaren waren bijvoorbeeld Snoop Dogg, LMFAO, David Guetta, Lady Gaga, The Black Eyed Peas, Maroon 5 en The Chemical Brothers van de partij.

Malta Arts Festival: 30 juni – 14 juli

Al in de 17e eeuw hield Malta er een bloeiende culturele agenda op na met opera, theater en muziekvoorstellingen. De door de Ridders van Malta ingebrachte traditie zet zich al eeuwen voort en het Malta Arts Festival is één van de bijzondere festivals die haar bestaan dankt aan Malta’s rijke geschiedenis. Het festival heeft een gevarieerd programma: van theater, muziek en dans tot beeldende kunst. Het vindt voornamelijk in de buitenlucht plaats en bijna alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken. De zee speelt een belangrijke rol en is de leidraad voor het festival dit jaar.

Malta Jazz Festival: 18 – 20 juli

Het Malta Jazz Festival is al 23 jaar een begrip in Malta. Door de jaren heen is het festival uitgegroeid tot een weekend boordevol optredens van bekende jazzartiesten. Dit jaar trapt Robert Glasper het festival af. Zijn nieuw verworven Grammy staat jazzliefhebbers nog vers in het geheugen. Tweevoudig Grammy-winnaar Gerald Clayton en zijn Trio treden op 18 juli op. Gregory Porter, dé jazz zanger van het moment, siert het podium op 19 juli. Zelfs mensen die nog nooit naar jazz hebben geluisterd zijn gek op zijn muziek. Pianisten Vijay Iyer en Michel Camilo treden respectievelijk op 19 en 20 juli op. Bijzondere Maltese acts komen van Charles Gatt, Walter Vella en Cusp. De setting is ook dit jaar weer Ta’Liesse in hoofdstad Valletta. Een bijzondere omgeving voor een bijzonder festival, zoals het Malta betaamt.

Naar Malta

Air Malta vliegt in het zomerseizoen 5 keer per week en in het winterseizoen 4 keer per week van Amsterdam naar Malta.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Malta

 

Reviews lezen over Malta

Meer informatie over Malta vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Malta. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Malta met Skyscanner

Kaart van Malta

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.