Directeur Schampers verlaat Frans Hals Museum

Directeur Karel Schampers van het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem heeft aangekondigd dat hij per 1 januari 2014, na een dienstverband van 14 jaar, met pensioen gaat. Onder zijn leiding viert het Frans Hals Museum dit jaar zijn 100-jarig jubileum met de nu al veelgeprezen tentoonstelling Frans Hals. Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan.

Directeur Karel Schampers

Directeur Karel Schampers

De Raad van Toezicht van de Stichting Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem betreurt het vertrek van Karel Schampers ten zeerste en is hem buitengewoon dankbaar voor alles wat er de afgelopen jaren tot stand is gebracht. Voorzitter Joep Brentjens:

Karel heeft gedurende vele jaren enorm veel betekend voor de ontwikkeling en de positie van zowel het Frans Hals Museum als De Hallen Haarlem.

Leiding Karel Schampers

Tijdens het directoraat van Karel Schampers is de vooraanstaande positie van beide musea in de (inter)nationale kunstwereld verder uitgebouwd. Spraakmakende tentoonstellingen kwamen tot stand, belangwekkende kunstwerken werden aan de collectie toegevoegd (met als hoogtepunt de genereuze schenking van elf schilderijen door het Elisabeth van Thüringenfonds), ingrijpende verbouwingen werden doorgevoerd en belangrijke sponsoren verbonden zich aan het museum. Een cruciale rol speelde Karel Schampers in de verzelfstandiging van het museum, die per 1 januari 2009 met de Gemeente Haarlem werd overeengekomen. Daardoor kreeg de organisatie onder zijn leiding nog een extra impuls tot verdere groei en bloei.

Carrière

Het vertrek van Karel Schampers als directeur van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem markeert tevens het einde van een indrukwekkende loopbaan in de museale wereld. Hij startte zijn carrière in 1980 in het Stedelijk Museum Amsterdam als conservator van het Prentenkabinet, in 1985 werd hij hoofdconservator moderne kunst in het Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, en in 2000 werd hij benoemd tot directeur van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Haarlem

 

Reviews lezen over Haarlem

Meer informatie over Haarlem vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Haarlem. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Haarlem

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.