1200 medewerkers Vacansoleil in buitenland

Meer dan 1200 vaste en tijdelijke medewerkers zullen in campingseizoen 2013 bijdragen aan het vakantieplezier van in totaal meer dan 500.000 internationale vakantiegasten op honderden campings van Vacansoleil in 16 Europese vakantielanden. Door de Europese marktuitbreiding blijft het aantal klanten gestaag toenemen, waardoor de capaciteit jaarlijks moet worden uitgebreid met nieuwe campings en accommodaties. Met als gevolg dat er ook een stijgende vraag is naar goede campingmedewerkers.

Medewerkers Vacansoleil

Medewerkers Vacansoleil

Vacatures

In de afgelopen maanden is het grootste deel van de vacatures voor komend vakantieseizoen ingevuld door werkzoekenden uit 9 Europese landen waar een verkoopkantoor van Vacansoleil gevestigd is. Momenteel zijn er nog honderd vacatures voor seizoen- en vakantiemedewerkers voor diverse functies op campings in het buitenland. Van receptiemedewerker tot restaurantmanager en van badmeester tot animatieteamleider.

Niet alleen door de capaciteitsuitbreiding, maar ook door de groeiende vraag naar luxe campings met kinderclubs en animatieprogramma’s met eigen medewerkers neemt het aantal vacatures bij Vacansoleil jaarlijks toe. Campingtainment – een programma met entertainment en animatie voor kinderen, tieners en families – wordt door eigen, meertalige recreatiemedewerkers uitgevoerd op 130 campings.

Bart van der Linden, algemeen directeur van Vacansoleil

Het uitrollen van Campingtainment op steeds meer campings en de ontwikkeling van onze eigen campingketen Iris Parc zorgden in de afgelopen vijf jaar voor een toename van 300 vacatures. Alleen al op de drie kwaliteitscampings van Iris Parc in Frankrijk werken maar liefst 150 professionele medewerkers om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen op het gebied van recreatie, animatie en horeca, management en onderhoud. Medewerkers met de juiste instelling en inzet, kunnen doorgroeien van seizoenswerk naar een vaste baan, want er is een structurele behoefte aan gespecialiseerde medewerkers.

Als erkend leerbedrijf biedt Vacansoleil eveneens tal van stageplaatsen voor studenten van diverse MBO- en HBO-opleidingen en de eigen MBO recreatieopleiding, de Vacansoleil Leisure Academy. Campings met stageplaatsen zijn aangemeld bij de kenniscentra Kenwerk, Calibris en Aeqor.

Brigitte van Osch, senior manager Camping Jobs van Vacansoleil

We zoeken enthousiaste kandidaten met een behoorlijke talenkennis, sociale vaardigheden en doorzettingsvermogen. Medewerkers volgen gerichte en intensieve trainingen die verzorgd worden door ons eigen Training Centre. Campingmedewerkers en stagiaires gaan een leuke en interessante tijd tegemoet op onze campings. Ze ontmoeten veel mensen, verbeteren hun talenkennis en doen veel praktijkervaring op. Gedurende het hele seizoen worden ze intensief begeleid door het team van Vacansoleil Camping Jobs. Na een positieve afronding van de zomerbaan krijgen medewerkers een internationaal certificaat ten behoeve van hun CV. Deze buitenlandervaring is bij veel sollicitaties echt een pré.

Comments are closed.