Schiphol opnieuw beste luchthaven in Europa

Reizigers hebben Amsterdam Airport Schiphol opnieuw uitgeroepen tot beste luchthaven van Europa tijdens de Passenger Terminal Expo in Geneve. Voor de tweede keer op een rij mocht Schiphol deze toonaangevende award in ontvangst nemen. Ook steeg Schiphol met één plaats naar nummer 3 op de wereldranglijst van beste luchthavens.

Schiphol weer beste luchthaven Europa

Schiphol weer beste luchthaven Europa


Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO:

Het comfort voor reizigers en een efficiënt en betrouwbaar reisproces staan bij ons centraal. Wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat reizigers ons opnieuw waarderen als beste luchthaven van Europa. Deze prijs is niet alleen een erkenning voor Schiphol maar ook voor onze business partners, in het bijzonder KLM. aldus

Reizigers roemen reiscomfort

Reizigers prijzen Schiphol als een overzichtelijke en efficiënte luchthaven om over te stappen. Dat is onder meer te danken aan de goede selfservice faciliteiten die een prettig en efficiënt reisproces mogelijk maken. Ook wordt Schiphol geroemd voor haar kwalitatief hoogwaardige en brede aanbod aan voorzieningen op het gebied van winkels en horeca.

Top 5 beste luchthavens ter wereld

De top 5 van de wereld ziet er als volgt uit: Singapore Changi Airport, Incheon International Airport (Zuid-Korea), Amsterdam Airport Schiphol, Hong Kong International Airport en Beijing Capital International Airport.

Skytrax

The World Airport Awards, in de reisindustrie beter bekend als de Passenger’s Choice Awards, worden gezien als de wereldwijde benchmark die de kwaliteit van luchthavens in kaart brengt. Voor de Awards over 2013 ondervroeg Skytrax ruim 12 miljoen reizigers uit meer dan honderd landen over de kwaliteit van 395 luchthavens ter wereld. Het onafhankelijk onderzoek wordt sinds 1999 verricht.

Adviesbureau Skytrax is gevestigd in London, Engeland en doet onderzoek naar de kwaliteit van verschillende aspecten in de publieke luchtvaart, zoals luchtvaartmaatschappijen en luchthavens.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.