A bar Amstel hotel nadert opening

‘A bar’, de nieuwe bar van het InterContinental Amstel Amsterdam, nadert de langverwachte opening. Op vrijdag 19 april zullen de deuren van ‘A bar’ open gaan voor haar gasten.
a_bar_amstel_amsterdam

Inrichting


De wand- en muurdecoraties zijn in oorspronkelijke staat gebleven maar hebben door ander kleurgebruik een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Eyecatchers zijn de schitterende handgemaakte verlichtingselementen van koelblauwe glazen bollen, gemonteerd op messing stangen die het hoge plafond lager doen lijken. Gecombineerd met meubilair dat is gemaakt van natuurlijke materialen geeft dit een totaal nieuw uiterlijk aan deze ruimte in het Amstel. Jan Wilson, Managing Director van RPW design die bekend is om haar designs in top hotels wereldwijd, is er ook bij ‘A bar’ in geslaagd een geheel eigen sfeer neer te zetten.

Kunst

Achter de bar komt onder andere werk van de Amsterdamse fotograaf Hendrik Kerstens. Hij is internationaal doorgebroken met zijn portretten die variaties zijn op oude Vlaamse meesters. De portretten vallen op door een serie van bijzondere details; het sublieme gebruik van het karakteristieke Nederlandse licht, de gelaatsuitdrukking van de modellen alsmede de hoofddeksels en andere verfraaiingen die in eerste instantie ogen alsof ze zijn gemaakt van oude materialen. Maar dat is niet zo. Het zijn plastic zakken, taartranden, spuitzakken met in het spuitmondje nog een restant beslag, of sierlijk geplooid WC papier met de rollen nog zichtbaar. Ander werk van Hendrik Kerstens in ‘A bar’ is een hommage aan Man Ray’s foto ‘Violon d’Ingres’, waarbij de eerste viool niet alleen door de afbeelding van het instrument wordt gespeeld, maar meer nog de verwijzing vormt naar het de Franse uitdrukking voor hobby of tijdverdrijf.

Favoriete plek

Anita Bos, General Manager van het InterContinental Amstel Amsterdam:

Naast de boeiende kunst die de nieuwe ‘A bar’ biedt aan onze gasten is zij eenvoudig, fris, pretentieloos en toegankelijk. Het weerspiegelt precies wie we willen zijn. Bar manager Niels van Horssen en zijn team staan vanaf 19 april gereed om van ‘A bar’ niet alleen de favoriete plek voor onze internationale hotelgasten te maken, maar ook voor bewoners uit Amsterdam en nabije omgeving en uiteraard de rest van Nederland. Met de perfecte geluidsweergave van Bowers & Wilkins speakers en de aangename klanken van muzikaal entertainment, is ‘A bar’ straks een heerlijke plek om na een dag hard werken te ontspannen of vrienden te ontmoeten.

Meer informatie bij het Intercontinental Amstel hotel Amsterdam

 

Reviews lezen over het Amstel hotel

Meer informatie over het Amstel hotel vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Intercontinetal Amstel hotel

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.