Nieuw van Sandton Hotels: ‘Hotel Road Trip’

Sandton Hotels introduceert 15 april een hotelarrangement voor liefhebbers van rally’s. Van hotel naar hotel met de oldtimer, motor of gewone auto, rustig genietend van de omgeving. De Sandton Rally, van of naar vijf Sandton Hotels, voert door prachtige landschappen en langs verschillende routes in Overijssel, Gelderland en Noord-Limburg. Onderweg is geen snelweg te zien. Het Sandton Rally hotelarrangement is op individuele basis te boeken via www.sandton.eu/rally.

Sandton Hotels introduceert 'Hotel Road Trip'

Sandton Hotels introduceert ‘Hotel Road Trip’

Elke route in de Sandton Rally is een ontspannen uitdaging. De rallyrijders hebben keuze uit verschillende navigatievormen om vanaf de gekozen startlocatie bij het volgende Sandtonhotel voor de lunch of voor het diner en de overnachting uit te komen. Zo zijn er fotoroutes, grensbenaderingroutes, bol-pijl routes, visgraatroutes en gespiegelde kaartroutes.

Route 1 Sandton Hotel De Roskam, Rheden > Sandton Pillows Zwolle

 • afstand hemelsbreed circa 68 km
 • navigatie: Grensbenadering

Omschrijving navigatiesysteem ‘Grensbenadering’

De navigator (bijrijder) ontvangt een route(land)kaart, waarop in de kantlijnen coördinaten zijn aangebracht. Bij aanvang van de route heeft de navigator een aantal combinaties van coördinatie ontvangen, die op de kaart moeten worden ingetekend. Deze punten moeten met elkaar ‘verbonden’ worden door een getekende lijn. De ingetekende lijnen vormen samen een grens, die niet mag worden overschreden én zo dicht mogelijk moet worden benaderd. De bestuurder en de navigator tekenen van te voren hun route in en proberen zo dicht mogelijk bij de getekende grens te rijden. Als beloning geeft men antwoorden op vragen die een relatie hebben met een plek op de route, die dicht bij de grens liggen. De antwoorden op de gestelde vragen ontvangen de deelnemers bij aanvang van de route in een gesloten envelop, die na afloop mag worden geopend.

Route 2 Sandton Pillows Zwolle > Sandton Resort Bad Boekelo

 • de lengte van deze route bedraagt circa 110 km of circa 2.45 uur
 • avigatie: Fotoroute

Omschrijving navigatiesysteem ‘Fotoroute’

De deelnemers krijgen een overzicht van foto’s, die in volgorde moeten worden gevonden. De foto’s zijn genomen van locaties (of delen ervan) die op de route liggen. Bij elke foto staat beschreven welke richting moeten worden gevolgd, nadat de navigator de locatie op de foto heeft gevonden. Op de route worden vragen gesteld die de deelnemers moeten beantwoorden (bijvoorbeeld “welk huisnummer heeft de boerderij met de groen-rode luiken?”). De antwoorden op de gestelde vragen ontvangen de deelnemers bij aanvang van de route in een gesloten envelop, die na afloop mag worden geopend.

Route 3 Sandton Resort Bad Boekelo > Sandton IJsselhotel, Deventer

 • de lengte van deze route bedraagt circa 70 km of circa 1.40 uur
 • navigatie: Bol-Pijl

Omschrijving navigatiesysteem ‘Bol-Pijl’

De route wordt beschreven aan de hand van het Bol-Pijl systeem. Iedere aanwijzing om de richting aan te duiden wordt gedaan met een pictogram: de bol geeft de richting aan waar men vandaan komt, de pijl geeft de richting aan die gevolgd moet worden. Naast het pictogram staat het aantal meters vermeld, dat moet worden gereden tot het moment waarop de aanwijzing (Bol-Pijl) moet worden opgevolgd. Op de route worden vragen gesteld die de deelnemers moeten beantwoorden (bijvoorbeeld “welk huisnummer heeft de boerderij met de groen-rode luiken?”). De antwoorden op de gestelde vragen ontvangen de deelnemers bij aanvang van de route in een gesloten envelop, die na afloop mag worden geopend.

Route 4+5 Sandton IJsselhotel, Deventer > Sandton Château De Raay, Baarlo

Bij deze route is het Sandton IJsselhotel in Deventer de B&S-locatie en Sandton Château De Raay in Baarlo de D&S-locatie. De lunch wordt aan u meegegeven in de vorm van een rijk gevulde picknickmand.

Route 4 Sandton IJsselhotel, Deventer > Regio Wijchen

 • afstand hemelsbreed circa 74 km
 • navigatie: Gespiegelde kaart

Omschrijving navigatiesysteem ‘Gespiegelde kaart’

De route wordt gevolgd door van ‘punt tot punt’ te rijden. Deze punten (A, B, C, D enzovoorts) staan ingetekend op een route(land)kaart. De route(land)kaart is echter in spiegelbeeld afgedrukt. Op de kaart staan ook enkele aanwijzing die de navigator moet opvolgen, bijvoorbeeld een pijl die aanduidt dat de betreffende weg alleen in de richting van de pijl mag worden bereden. Op de route worden vragen gesteld die de deelnemer moet beantwoorden (bijvoorbeeld “welk huisnummer heeft de boerderij met de groen-rode luiken?”). De antwoorden op de gestelde vragen ontvangen de deelnemers bij aanvang van de route in een gesloten envelop, die na afloop mag worden geopend.

Route 5 Regio Wijchen > Sandton Château De Raay, Baarlo

 • de lengte van deze route bedraagt circa 100 km of circa 2.20 uur
 • navigatie: Fotoroute

Omschrijving navigatiesysteem ‘Fotoroute’

De deelnemers krijgen een overzicht van foto’s, die in volgorde moeten worden gevonden. De foto’s zijn genomen van locaties (of delen ervan) die op de route liggen. Bij elke foto staat beschreven welke richting moeten worden gevolgd, nadat de navigator de locatie op de foto heeft gevonden. Op de route worden vragen gesteld die de deelnemers moeten beantwoorden (bijvoorbeeld “welk huisnummer heeft de boerderij met de groen-rode luiken?”). De antwoorden op de gestelde vragen ontvangen de deelnemers bij aanvang van de route in een gesloten envelop, die na afloop mag worden geopend.

Route 6 Sandton IJsselhotel, Deventer > Sandton Hotel De Roskam, Rheden

 • de lengte van deze route bedraagt circa 55 km of circa 1.30 uur
 • navigatie: Visgraat

Omschrijving navigatiesysteem ‘Visgraat’

De route is getekend als een soort ‘visgraat’, die van onder naar boven moet worden gevolgd. Ieder ‘graat’ staat voor een zijweg, die NIET moet worden ingereden. De kunst van het navigeren is om de ‘ruggengraat’ van de visgraat te volgen. Op de route worden vragen gesteld die de deelnemers moeten beantwoorden (bijvoorbeeld “welk huisnummer heeft de boerderij met de groen-rode luiken?”). De antwoorden op de gestelde vragen ontvangen de deelnemers bij aanvang van de route in een gesloten envelop, die na afloop mag worden geopend.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Overijssel

 

Reviews lezen over Overijssel

Meer informatie over Overijssel vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Overijssel. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Overijssel

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.