Nominatie Eindhoven City Marketing Troffee

De nominaties van de Nationale Citymarketing Trofee 2012 zijn bekend. Eindhoven is voor het derde jaar op rij genomineerd in de categorie boven 100.000 inwoners. Eindhoven neemt het op tegen Groningen en Den Haag.

Eindhoven genomineerd voor City Marketing Troffee

Eindhoven genomineerd voor City Marketing Troffee

Nationaal Congres Citymarketing

De afgelopen weken konden burgemeesters, citymarketeers en wetenschappers op het gebied van citymarketing de eigen, of een andere gemeente in Nederland aanmelden voor de titel “Beste citymarketing gemeente van het jaar 2012”. De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Dit landelijk congres wordt 17 juni gehouden in gastgemeente Rotterdam.

Gedetailleerde documentatie en motivering

Er is bij de voorselectie gekeken naar een aantal belangrijke aspecten, zoals de aanwezigheid van doelstellingen en kernwaarden, beleid en beleidsstukken op dit terrein, onderzoek naar effecten en resultaten van citymarketing en de wijze van organisatie. Bij de uiteindelijke beoordeling zullen vakinhoudelijke elementen als mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing worden meegewogen. Ook wordt gevraagd naar presentatie van de ontwikkelingen ten opzichte van vorig jaar.

Reactie wethouder Joost Helms

Twee jaar geleden heeft Eindhoven haar citymarketing strategie “Wie kiest, wordt gekozen” vastgesteld. Sindsdien is er hard gewerkt om in nauwe samenwerking met onze partners de uitvoering van deze strategie vorm te geven onder aanvoering van de nieuwe citymarketingorganisatie Eindhoven365. Geweldig om te zien dat deze aanpak steeds meer vruchten af werpt. De nominatie zien wij dan ook als een bekroning van dit werk en volgens mij zijn wij er dit jaar klaar voor om deze trofee daadwerkelijk te winnen!

Ideale driehoek van citymarketing

Volgens Peter Kentie, verantwoordelijk voor de citymarketing organisatie Eindhoven365, geeft de nominatie aan dat het vakgebied erkent dat Eindhoven qua beeldvorming en imago verder is gegroeid. “Spraakmakende events als ‘Het Wonder van Eindhoven’ hebben onze stad en regio een enorme boost gegeven in de landelijke media. De samenwerking met de partijen in de stad resulteert in heldere profilering op basis van merkpijlers Technologie, Design en Kennis van Eindhoven gericht op aantrekken van bedrijvigheid en talenten. Het realiseren van directe economisch effecten in de stad en het creëren van draagvlak en betrokkenheid van de inwoners en het bedrijfsleven complementeren voor ons de ideale driehoek van citymarketing beleid.”

Vakjury

Op 13 mei presenteren de genomineerde steden zich tijdens een jurybijeenkomst in Baarn aan de vakjury onder leiding van Cees van Bemmel, directievoorzitter Van Wijnen Holding BV. Naast Van Bemmel bestaat de jury uit de volgende leden: Erik Braun, universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam, Gerard Marlet, directeur Stichting Atlas voor Gemeenten en schrijver van het boek “De aantrekkelijke Stad”, Eric de Kluis, hoofdredacteur Binnenlands Bestuur en Gaston Crolla, voorzitter bestuur Netwerk Citymarketing.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.