Düsseldorf Airport krijgt een nieuw design

In een dynamische industrie heeft Düsseldorf Airport zich in de afgelopen jaren ontwikkelt tot luchtvaart-hub. De luchthaven biedt meer dan 110 wekelijkse intercontinentale verbindingen aan, is uitgegroeid tot een moderne dienstverlener en één van staat haar naam. Nu verandert de ‘poort naar de wereld’ van Noordrijn-Westfalen haar gezicht. Met een compleet nieuwe verschijning positioneert Luchthaven Düsseldorf zich in de stad, in de regio en vooral op de internationale markt. ‘Düsseldorf Airport – DUS’, is de naam van de nieuwe formule die vandaag werd onthult aan het publiek.

Nieuwe identiteit voor Luchthaven Düsseldorf

Nieuwe identiteit voor Luchthaven Düsseldorf

Nieuwe identiteit

Christoph Blume, woordvoerder van het luchthavenmanagement, tijdens de lancering van de nieuwe naam:

De internationale luchthaven Düsseldorf heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een aantrekkelijke hub. Deze positieve ontwikkeling wordt weerspiegeld in een frisse, nieuwe huisstijl. Het moest kenmerkend zijn, internationaal begrijpbaar en tegelijkertijd een hoge herkenningswaarde hebben – ook in digitale media. Vroeger wezen we mensen in de regio op het uitgebreide reisaanbod van onze luchthaven. De focus ligt nu op het communiceren van onze identiteit naar de Chinese of Amerikaanse (US) passagier in een geglobaliseerde wereld. Op een efficiënte en opvallende manier – door middel van traditionele reclame, media, beurzen of zoekmachine optimalisatie op het internet.

Een duidelijke merkbelofte

Zo zegt Prof Rüdiger Goetz, directeur van het agentschap KW43 Branddesign, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, de implementatie en de herlancering van het merk:

Het was spannend voor ons om een nieuwe branding te ontwikkelen voor een levendige locatie als Düsseldorf Airport. Het nieuwe logo combineert durf, retentie en eenvoud en communiceert tegelijkertijd een duidelijke merkbelofte. Deze elementen hebben we geïmplementeerd in een eigentijds en tijdloos design.

De nieuwe huisstijl is samengesteld uit vier hoofdelementen:

1. Het woordmerk

De naam ‘Düsseldorf Airport’ is gebaseerd op duidelijkheid en wordt op elk continent begrepen. Het merk heeft een unieke, generieke naam, is ook zonder beeldmerk snel te begrijpen en sluit verwarring uit.

2. Het beeldmerk

‘DUS’ maakt Düsseldorf Airport over de hele wereld onderscheidend en uniek. De zogenaamde IATA (drie letter-) codes worden toegewezen door de International Air Transport Association (IATA) voor een eenduidige identificatie van commerciële luchthavens. De drie letters ‘DUS’ zijn een perfect visitekaartje voor de luchthaven en voor de hoofdstad. Op meer dan 20 miljoen instapkaarten en meer dan 40 miljoen stuks bagage per jaar, op talloze billboards op andere luchthavens, op internetforums en zelfs op kentekenplaten komen de drie sterke letters al voor. ‘DUS’ gebruikt dus het optimale van de bestaande mogelijkheden. De onderling verbonden letters symboliseren de korte afstanden, waarvan de passagiers op Düsseldorf Airport profiteren. ‘DUS’ is een slimme hub met een perfecte grootte, tegelijk dichtbij en internationaal. Een karakter dat wordt waargenomen in de regio en in de rest van de wereld.

3. De typografie

Het nieuwe lettertype is het uiterlijk van de moderne luchthaven. Het geeft de luchthaven een passende ‘stem’, die international verstaanbaar is en bij de tijd past.

4. De kleurcode

De geselecteerde kleuren zijn meer dan alleen decoratie. Ook zij dragen een duidelijke boodschap uit. De kleur blauw geeft de uitgestrekte hemel weer en de kleur rood staat voor de thuisbasis Düsseldorf. Het kleurverloop in ‘DUS’ symboliseert diversiteit, verandering en dynamiek.

Christoph Blume:

De implementatie van de nieuwe branding gaat stap voor stap. Tegen het einde van 2014 hebben we de huisstijl doorgevoerd in de hele onderneming. Ook in ons nieuwe passagiercontrolesysteem en met de herlancering van onze nieuwe website. Wij zijn er van overtuigd dat het nieuwe design onze identiteit duidelijk en internationaal begrijpelijk tot uitdrukking brengt.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Düsseldorf

 

Reviews lezen over Düsseldorf

Meer informatie over Düsseldorf vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Düsseldorf. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Düsseldorf met Skyscanner

Kaart van Düsseldorf

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.