Sergio Herman exclusief op Antwerpen Proeft

Sergio Herman en rechterhand Nick Bril koken van 9 tot 12 mei aanstaande op Antwerpen Proeft. Tijdens dit culinair outdoorfestival zullen beide chefs een voorproefje geven van hun restaurant La Chapelle, dat in januari 2014 opent in Antwerpen. Niet alleen kookt Herman voor het eerst op een culinair festival, het is ook het enige event in zijn soort waarop Herman en Bril dit jaar te zien zullen zijn. Dat hebben beide chefs en Antwerpen Proeft donderdag gezamenlijk bekendgemaakt.

Sergio Herman en Nick Bril

Sergio Herman en Nick Bril

Herman en Bril kijken reikhalzend uit naar Antwerpen en Antwerpen Proeft, dat dit jaar voor de zevende keer wordt georganiseerd. Sergio Herman: ‘We willen de Antwerpenaren graag nog beter leren kennen. Bovendien kan iedereen op deze manier kennismaken met de keuken van La Chapelle. Omdat dit festival jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt, kan ik me geen betere gelegenheid bedenken.’ Nick Bril: ‘Wij zijn al twee jaar bezig met de voorbereidingen voor La Chapelle. Ik kan niet wachten om te laten zien hoe wij de voormalige kapel nieuw leven willen inblazen.’

Over La Chapelle

La Chapelle opent in januari 2014 zijn deuren in de kapel van een voormalig militair hospitaal in Antwerpen. Het restaurant is een initiatief van Sergio Herman, zijn rechterhand Nick Bril en ontwerper Piet Boon. Nick Bril: ‘In La Chapelle willen we een kosmopolitische sfeer neerzetten. Gasten zijn op elk moment van de avond welkom. Of het nu om een cocktail met small bites gaat of een uitgebreid tasting menu; we staan open voor alles en iedereen.’

Over Nick Bril

‘Nick is de pitbull die ik vroeger was.’ Zo omschrijft Sergio Herman zijn 28-jarige rechterhand. Na acht jaar in de keuken van Oud Sluis is Nick klaar voor het ondernemerschap. Bril: ‘La Chapelle is een enorme uitdaging. De look-and-feel van de voormalige kapel, de enorme power van de stad Antwerpen en de ongelooflijke energie van ons team zorgen ervoor dat ik bijna niet kan wachten. Of ik nerveus ben? Uiteraard. Maar tegelijkertijd ben ik er klaar voor om Antwerpen onze visie op gastronomie te laten zien.’

Over Sergio Herman

Sergio Herman (1970) is chef-kok en eigenaar van restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Dit restaurant is bekroond met drie Michelinsterren en neemt de zeventiende plaats in op de prestigieuze San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants. Daarnaast is Herman eigenaar van restaurant Pure C in Cadzand. In 2014 voegt hij daar La Chapelle in Antwerpen aan toe. Herman staat bekend om zijn lichte bereidingen, fijne zuren en grote gevoel voor schoonheid. Dat laatste resulteert in talloze samenwerkingen met vakmensen uit andere disciplines, zoals met tatoeagekoning Henk Schiffmacher, kunstenares Sofie Lachaert en de ontwerpers van Studio Job.

Over Antwerpen Proeft

Culinair outdoorfestival Antwerpen Proeft start op donderdag 9 mei en duurt vier dagen, tot en met zondag 12 mei. Voor de zevende editie is gekozen voor toplocatie Waagnatie. Deze site biedt een onbetaalbaar uitzicht op de Schelde en ligt in de schaduw van toeristische magneet MAS, Museum aan de Stroom. Dertig toprestaurants, sterrenchefs en hippe bistro’s bieden in het stijlvolle culinaire dorp op Antwerpen Proeft gerechten in degustatievorm aan. Ook vertegenwoordigers van de betere internationale keuken zijn van de partij. Bij zijn vorige edities mocht Antwerpen Proeft steeds tienduizenden bezoekers verwelkomen.

Meer informatie: www.antwerpenproeft.be

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Antwerpen

 

Reviews lezen over Antwerpen

Meer informatie over Antwerpen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Antwerpen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Antwerpen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.