Koninginnedag 2013 vier je in Almere!

Voor Koninginnedag hoef je dit jaar Almere niet uit! Er is genoeg te doen in de hele stad, met vrijmarkten op de gebruikelijke pleinen en straten in Buiten, Haven, Poort en Centrum, optredens van dj’s en artiesten op de Grote Markt, grote schermen om de abdicatie en de inhuldiging te volgen, commerciële markt in het Centrum en Koninginnedag4kids in het Lumièrepark.

Koninginnedag in Almere met diverse optredens

Koninginnedag in Almere met diverse optredens

Almere Centrum

Almere City Marketing, gemeente Almere, Event Supply en de ondernemers in Almere Centrum slaan de handen ineen om deze laatste ‘Koninginnedag’ heel bijzonder te maken. Burgemeester Annemarie Jorritsma start Koninginnedag officieel op 29 april om 18.00 uur met het Wilhelmus door Harmonie St. Hubertus en het oplaten van honderden oranje ballonnen op de Grote Markt. Daarna zijn er tot 24.00 uur optredens van diverse dj’s op het podium op de Grote Markt, voor deze feestelijkheden omgedoopt tot ‘Oranjeplein’. In het centrum starten om 17.00 uur de vrijmarkt in de straten en de 24-uurs commerciële ‘Oranjemarkt’op het Stadhuisplein. Deze markten gaan door tot 17.00 uur de volgende dag. Ook de winkels mogen open. Zij hebben in dat geval een eigen kraam voor hun deur. Op 30 april vanaf 10.00 uur is de abdicatie te volgen op grote schermen op het Stadhuisplein en de Grote Markt. Op de Grote Markt zijn er tussen 12.00 tot 24.00 uur doorlopend optredens van onder meer Ernst, Bobbie en de rest, Van Dik Hout, Trafassi en Ali B.

Koninginnedag4kids

Het Lumièrepark is op 30 april ‘the place-to-be’ voor kinderen die hun spullen willen verkopen. Tussen 8.00 en 17.00 uur mogen zij hun stand met koopwaar inrichten langs de paden van het park. Tussen 10.00 en 14.00 uur organiseert De Schoor leuke activiteiten in het park zoals de grootste wipe-out baan van Nederland, djembee workshops en de ‘Ik Hou van Holland’-kidseditie. Ook zijn er springkussens en een kinderpodium.

Almere Haven, Buiten en Poort

De vrijmarkten in Haven en Buiten zijn van maandag 29 april vanaf 17.00 uur tot en met dinsdag 30 april tot 17.00 uur. De vrijmarkt in Haven loopt van de Brink aan de Voorstraat, Markt, Kerkgracht, Marktstraat, Meerstraat en in de Kruisstraat. De vrijmarkt in Buiten is aangepast aan de bouwwerkzaamheden in het centrum en daarom gesitueerd op het Globeplein, Westeinde en Zuideinde.

In Almere Poort is er op 30 april vrijmarkt in het Cascadepark rondom het Klokhuis van Kindercasla tussen 8.00 en 17.00 uur.

Kijk voor spelregels en de actuele programma’s op:

www.vvvalmere.nl/koninginnedag
www.almere.nl/koninginnedag
www.almerecentrum.nl
www.koninginnedag4kids.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Almere

 

Reviews lezen over Almere

Meer informatie over Almere vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Almere. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Almere

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.