Zomerbollenmarkt op Keukenhof

Tijdens het zomerbollenweekend van 12 tot en met 14 april zijn er volop presentaties van droge en bloeiende zomerbollen variëren van Dahlia’s tot Lelies, van Begonia’s tot Gladiolen en van Zantedeschia’s tot Anemones. Vanuit gezellig ingerichte stands geven kwekers informatie en adviezen over bloembollen en verkopen hun, vaak bijzondere, zomerbollen. Ook worden hier op zondag plantdemonstraties gegeven door Rob Verlinden. Elke dag wordt de markt opgesierd door de stelten act “Lotus Flowers”. In het Bloembollen Informatiecentrum staan gidsen klaar voor een gratis rondleiding door het park. Deze starten om 14.00 uur. Tevens zullen deskundigen uw tuinvragen beantwoorden.

keukenhof_lisse_interactiever_2

Aan de slag!

Op een mooie lentedag is het de hoogste tijd om zelf aan de slag te gaan. In de tuin van de enthousiaste tuinier mogen
zomerbollen niet ontbreken. Bezoek Keukenhof tijdens het Zomerbollenweekend van 12 tot en met 14 april. De zomerbollenmarkt is van 9.00 tot 18.00 uur, het park blijft open tot 19.30 uur.

Cactus Dahlia, de zomerbloeier van 2013.

Dahlia’s zijn de favoriet van vele tuiniers en het is gemakkelijk te zien waarom. Deze spannende bloemen zijn verkrijgbaar in een reeks uiteenlopende felle kleuren. Hun brede scala aan maten en kleuren kan door geen enkele andere tuinbloem geëvenaard worden! Ook de bloeitijd van de Dahlia draagt bij aan de grote populariteit; vanaf eind juli tot aan de eerste vorst kleuren ze je tuin, lang na dat velen andere bloemen zijn uitgebloeid.

Cactus Dahlia

Binnen de Dahlia groep zijn de Cactus Dahlia’s de meest buitengewone bloemen. Ze hebben mooie grote ‘stekelige’ bladeren die voor meer dan 2/3 opgerold zijn. Soms staan ze recht, maar ze kunnen ook naar binnen of naar buiten buigen. De bladeren zijn vaak smal en puntig en bij een aantal zijn de toppen diep ingesneden. Deze worden ook wel ‘Spinnenkop Dahlia’s’ genoemd. Echte blikvangers! Omdat er niet veel water in de bladeren van de bloem blijft zitten, worden ze niet topzwaar en blijven de Dahlia’s ook bij regen overeind staan.

Tips!

Dahlia’s zijn verkrijgbaar in een ruim aanbod van verschillende hoogtes en kleuren en kunnen voor diverse toepassingen gebruikt worden. Ze houden van de zon en zijn super gemakkelijk te planten. Dahlia’s groeien bijna overal… tussen
je vaste planten, in potten en in borders! Voeg voor het planten wat compost aan de aarde toe om de grond te verbeteren en verwijder herhaaldelijk de dode bloemen, dan zullen er telkens weer nieuwe knoppen en bloemen verschijnen en bloeien ze optimaal.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Lisse

 

Reviews lezen over Lisse

Meer informatie over Lisse vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lisse. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Lisse

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.