Succesvol Museumweekend in NEMO

Het Museumweekend in NEMO trok dit weekend maarliefst 11.579 bezoekers. Het hele weekend was NEMO gratis toegankelijk om iedereen de kans te bieden kennis te maken met het wetenschapsmuseum. Jong en oud genoten van de extra programmering rondom het thema elektriciteit.

Succesvol museumweekend Nemo

Succesvol museumweekend Nemo

In de 18e en 19e eeuw werden er al wetenschappelijke experimenten uitgevoerd als vorm van vermaak. Die leuke proefjes hebben ook een nuttige kant. Ze zorgen voor een brede verspreiding van wetenschappelijke kennis. Dat gebeurt in NEMO Amsterdam nog steeds. Een aantal van deze proeven konden bezoekers tijdens het Museumweekend zelf uitproberen. Ook werden er spectaculaire demonstraties gegeven en kon het publiek een foto van zichzelf laten maken met wetenschappers van toen.

Over Science Center NEMO

NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol interactie op het gebied van wetenschap en technologie. De nieuwste tentoonstelling Vermakelijke Wetenschap in NEMO Amsterdam gaat over beroemde experimenten uit de wetenschapsgeschiedenis en bevat erfgoedobjecten uit eigen collectie en collectie Boerhaave. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam (bovenop de IJ-tunnel op 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station). www.e-nemo.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.