Twente: regiopromotie en gastheerschap

Op donderdagmiddag 4 april presenteerden de Twentse VVV’s/Tourist Info’s samen met het Twents Bureau voor Toerisme (TBT) hun nieuwe aanpak van het Twents Gastheerschap. Nadrukkelijker dan ooit tevoren wordt de komende jaren zichtbaar dat de werving van gasten (regiopromotie) onder de vlag ‘Twente. Landgoed van Nederland’ verbonden zal zijn met de ontvangst van de gast, het lokaal gastheerschap door VVV’s/Tourist Info’s én ondernemers.

twente-verbindt-regiopromotie-met-lokaal-gastheerschap

Die multimediale aanpak is 4 april officieel gelanceerd met de introductie van het nieuwe ontvangstconcept ‘Twente Tourist Info’ door Hans van Agteren, portefeuillehouder recreatie & toerisme van de Regio Twente. In dezelfde bijeenkomst liet Theo Rietkerk, Overijssels gedeputeerde voor onder meer toerisme, de gloednieuwe Twente-portal beleeftwente.nl ‘live’ gaan. En ontvingen beide heren de eerste exemplaren van de magazines ‘Landgoed’ (inspiratie) en ‘Uit in Twente’ (informatie). ‘Twente Tourist Info’, Twente-portal en de Twente- magazines als start van de nieuwe lente in toeristisch Twente; herkenbaar in de nieuwe, paars-rode toeristische huisstijl met Twentse vlag.

Campagne 2013

Hiermee is tevens de basis gelegd voor een stevige campagne op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. Nadrukkelijker dan voorheen staat in de campagne van 2013 voor Twente de beleving van de seizoenen centraal. Ieder jaargetijde heeft in Twente zijn eigen sfeer, vertelt een eigen verhaal. Niet één verhaal, maar vele. Die verhalen maken ieder bezoek aan Twente bijzonder. Storytelling in combinatie met actief genieten. In de lente en zomer ligt daarbij het accent op fietsplezier, in de herfst en winter op wandelen & wellness. In alle gevallen gekoppeld aan meerdaags verblijf.

Zichtbaarheid

Met ‘Twente Tourist Info’ willen de Twentse VVV’s/Tourist Info’s en TBT de zichtbaarheid van de streek buiten Twente nu ook graag herkenbaar in de Twentse steden en dorpen terug laten komen. Voor de bezoekers, maar ook voor de eigen inwoners. Dat gebeurt door alle plaatselijke VVV’s/Tourist Info’s te voorzien van een regionale touch. Aan de ‘couleur locale’ wordt op passende wijze de visuele identiteit van het toeristisch merk ‘Twente. Landgoed van Nederland’ toegevoegd. Successievelijk zullen gevel en inrichting van alle lokale ontvangstlocaties worden voorzien van een regionaal tintje.

Gastvrijheidseconomie

Doel van de Twentse VVV’s/Tourist Info’s en het TBT is het collectief van Twentse ondernemers in de gastvrijheidseconomie zo optimaal mogelijk te blijven faciliteren en ondersteunen. Dat vraagt om een integrale aanpak. Het project ‘Twents Gastheerschap’ is de verbindende schakel tussen toeristische promotie en informatie- voorziening, de verbinding tussen regionaal en lokaal niveau.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Twente

 

Reviews lezen over Twente

Meer informatie over Twente vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Twente. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Twente

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.