Reiziger betaalt meest voor hotelkamer Muscat

In 2012 was Muscat de bestemming waar reizigers per hotelovernachting gemiddeld het grootste bedrag spendeerden. Dit blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingswebsite Hotels.com. Reizigers uit de eurozone betaalden in de Omaanse hoofdstad gemiddeld €252 per overnachting.

Muscat

Muscat staat te boek als een opkomende bestemming, met overwegend luxe hotels. De hotelprijzen gingen er met 16 procent omhoog in 2012. Muscat wordt gevolgd door het Italiaanse eiland Capri, waar reizigers per hotelovernachting gemiddeld €241 uitgaven in 2012. Rio de Janeiro completeert de top drie met een gemiddelde hotelkamerprijs van €213 per overnachting. Het afgelopen jaar bedroeg de gemiddelde hotelkamerprijs in Amsterdam €120 per overnachting. In Phnom-Penh (Cambodja) gaven reizigers met gemiddeld €43 per overnachting het minst uit aan hun hotelverblijf. Cancun kende de sterkste prijsstijging in 2012. In de Mexicaanse badplaats betaalden reizigers gemiddeld €138 voor een hotelovernachting; dat is 25 procent meer dan in 2011.

muscat-city-view-hotelkamerprijzen

tabel-bestemming-2012-2011-wijziging-hotelkamerprijzen

Over de Hotel Price Index

De HPI werd gelanceerd in 2004. Het rapport is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De vermelde gemiddelde hotelkamerprijzen zijn de daadwerkelijk door gasten uit de eurozone betaalde bedragen per overnachting in bijna 200.000 hotels wereldwijd.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Muscat

 

Reviews lezen over Muscat

Meer informatie over Muscat vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Muscat. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Muscat met Skyscanner

Kaart van Muscat

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.