Museumcampagne Leiden doorslaand succes

De unieke campagne waarmee Leiden zich als museumstad op de kaart heeft willen zetten, blijkt een groot succes. Lezers van de Volkskrant konden een gratis toegangskaart voor een Leids museum bemachtigen. Dat leverde bijna 7000 extra bezoekers op. Bovendien steeg de bekendheid van Leiden als museumstad door de uitgebreide aanwezigheid in de media, zowel online als offline. De campagne kwam tot stand door samenwerking tussen Leiden Marketing, CORPUS ‘reis door de mens’, de Leidse musea en de hotels van Leiden.

SONY DSC

Martijn Bulthuis, directeur Leiden Marketing

Om drie redenen vinden wij de museumcampagne een groot succes. De aanwezigheid in landelijke media, ondersteund met een online campagne en 150.000 krasloten op strategische punten in het land heeft awareness gecreëerd voor ons merk ‘Leiden’ als museumstad, dat is pure winst op korte én lange termijn. De 7000 extra museumbezoekers die de actie in de Volkskrant opleverde, hebben onderweg ook geld in de stad uitgegeven en komen mogelijk terug voor één van de andere musea. Enlast but not least, de samenwerking tussen de Leidse musea, de hotels van Leiden, CORPUS en Leiden Marketing is een prachtig voorbeeld van hoe je samen kansen kunt benutten.

Reacties

Ook voor de Volkskrant was het een geslaagde campagne. Mike van der Moolen, Concept Developer MediaLab, De Persgroep:

Wij zijn zeer enthousiast over de resultaten van de Museumstad Leiden Campagne, één van de best renderende campagnes van de laatste jaren. Naast de goede cijfers krijgen we positieve feedback terug van onze lezers!

Vanaf eind april gaat de volgende campagne van start, deze keer rond de ‘Signatures Cultuurweken’. Gedurende drie weken is er volop aandacht voor de ‘signature pieces’ van de Leidse cultuur, via een mediapartnership met National Geographic, een abri-campagne op grote stations, 180.000 programmaboekjes in de regio en 8 advertenties in het Leidsch Dagblad. Ook deze campagne wordt uitgevoerd onder het motto: ‘Ontdek Leiden’.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Leiden

 

Reviews lezen over Leiden

Meer informatie over Leiden vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Leiden. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Leiden

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.