Zeeland promoot ‘Fan van Zeeland’-menu

Met een culinaire campagne besteden de Zeeuwse VVV’s in april uitgebreid aandacht aan het Zeeuwse regionale product. Verschillende restaurants hebben zich bij dit initiatief aangesloten en serveren in april een ‘Fan van Zeeland’-menu. In iedere gang van dit driegangenmenu zijn regionale producten verwerkt, van Oosterscheldekreeft en kokkels tot bolus en boerenyoghurt.

promotie-fan-van-zeeland-menu-vvv

Streekproducten

De mossel en de bolus zijn misschien de bekendste, maar op het gebied van streekproducten heeft Zeeland veel meer te bieden. Uit onderzoek van het Kenniscentrum Kusttoerisme blijkt dat gasten meer en meer belang hechten aan de verhalen die verbonden zijn met het streekproduct. Streekproducten zijn verweven met de vakantiebeleving en vormen zo een substantieel onderdeel van de vakantiebestemming.

Ook horeca-ondernemers onderkennen dit en breiden hun kaart uit met lokale producten. Zo kan de gast steeds vaker kokkels, scheermessen of andere schelpdieren buitenshuis eten. Ook het gebruik van lokaal lams- en rundvlees heeft een vlucht genomen, net als dat van boerderijzuivel en lokaal geteelde groente.

Promotie van het Fan van Zeeland-menu

De restaurants die het Fan van Zeeland-menu voeren worden door de Zeeuwse VVV’s extra gepromoot via de actiepagina’s op de websitewww.vvvzeeland.nl. Sterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang legt op deze website uit waarom hij belangrijk vindt dat er zoveel mogelijk lokale producten op de kaart staan. Bij de promotie worden ook Facebook en Twitter actief ingezet.

Deelnemende restaurants

  • Resto Bar Pure C in Cadzand
  • Brasserie de Zeezot in Westkapelle
  • Restaurant de Schelde in Colijnsplaat
  • Strandpaviljoen Berkenbosch in Oostkapelle
  • Hotel Restaurant Au Port in Philippine
  • Restaurant Scherp in Middelburg
  • Restaurant Place du Marché in Philippine
  • Strandpaviljoen Corazon in Renesse
  • Strandrestaurant Our Seaside in Renesse
  • Restaurant B in Domburg

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zeeland

 

Reviews lezen over Zeeland

Meer informatie over Zeeland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zeeland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zeeland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.