Hoge waardering voor Zeeland commercial

Vrolijk, grappig, origineel, aansprekend en geloofwaardig. Dat is de mening van kijkers op basis van een commercialtest die is uitgevoerd door de researchafdeling van STER. De commercial van Zeeland scoort op bijna alle indicatoren een stuk hoger dan vergelijkbare commercials in de toeristische sector.

zeeland

In de periode december t/m februari was Zeeland te zien op TV met een commercial om de provincie te promoten als toeristische bestemming. De STER voert met grote regelmaat een zogenoemde commercialtest uit om de effectiviteit en waardering van commercials te meten. In dit onderzoek wordt de commercial beoordeeld door een kijkerspanel. Vervolgens worden de resultaten vergeleken met andere commercials in de branche Reizen & Toerisme. Recent voerde de STER een dergelijk onderzoek ook uit voor de Zeeland commercial.

Hoge waardering

De kijkers beoordeelden de commercial gemiddeld met een 7,3 (tegenover 6,5 gemiddeld in de branche). Zeeland scoort hoog op tal van meetfactoren, zoals originaliteit (59% tov 26% in de branche), vrolijk (81% tegenover 48%), aansprekendheid (54% tegenover 25%), geeft een goed gevoel over het product (57% tegenover 26%) en geloofwaardig (61% tegenover 33%). Maar ook op punten als mooi gemaakt (74%), goed gevoel (57%) en boeiend om naar te kijken (54%) scoort de commercial veel hoger dan andere commercials in de branche.

Volgens Marian Cammaert (researchconsultant bij STER) is dit een uitzonderlijk goed resultaat. “De Zeeland commercial wordt zeer goed ontvangen door de doelgroep. Op alle vlakken, zowel beïnvloeders voor kennisdoelstellingen als voor imago doelstellingen zijn de scores goed. Dit is opvallend en komt niet heel vaak voor. We testen ruim 100 commercials per jaar. VVV Zeeland hoort hiervan zeker tot de betere.”

Tevreden met het resultaat

Promotie Zeeland Delta (een samenwerkingsverband van de Zeeuwse VVV’s) is blij met de uitkomst van het onderzoek. “We zijn natuurlijk erg blij met de hoge waardering die kijkers geven aan de commercial. Het toont aan dat we met de campagne op de goede weg zitten. Maar het onderzoek geeft ons ook waardevolle informatie over punten waarmee we de commercial nog verder kunnen optimaliseren”, aldus interim directeur Patrick Polie.

Nieuwe reeks commercials

Het uitzenden van de commercials maakt onderdeel uit van een gezamenlijke ambitie van de Provincie Zeeland, toeristische brancheorganisaties en Promotie Zeeland Delta om toeristisch Zeeland sterker te positioneren. In de periode december 2012 tot en met februari 2013 zijn meer dan 300 spots uitgezonden van Zeeland. Verschillende ondernemers en toeristische regio’s hebben geparticipeerd in de commercial in de vorm van een zogenoemde tag-on (herhaalspot van 10 seconden). In mei en juni zullen de commercials wederom op TV te zien zijn.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zeeland

 

Reviews lezen over Zeeland

Meer informatie over Zeeland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zeeland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zeeland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.