Grensregio top-fietsbestemmingen in Duitsland

De Duitse fietsersbond ADFC heeft recentelijk zijn fietsvakantieanalyse gepresenteerd. In de 4 regio´s die zich in Nederland onder de naam ‘Geheim over de grens’ presenteren, is men erg tevreden met het resultaat. Zo is de Vredesstad Münster opnieuw uitverkoren tot fietsstad nr. 1 en staan het Emsland en het Münsterland in de top 10 van populairste fietsregio´s. Als je bedenkt dat het bij de andere winnaars gaat om deelstaten (Beieren op 1) of grote toeristische regio´s (Franken op 4), dan is de hoge klassering van deze ‘kleintjes’ des te opmerkelijker.

fietsbestemming-geheim-over-de-grens-duitsland

Succesvolle fietsbestemmingen

Van de steden heeft niet alleen Münster het goed gedaan: in Nedersaksen heeft Osnabrück bij de middelgrote steden de 2e plaats bemachtigd en Bad Bentheim staat bij de kleinere gemeentes op de 1e plaats. Bocholt en Rhede in het Münsterland staan respectievelijk op plaats 1 en 3 bij de kleine fietsgemeentes in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De EmsRadweg heeft voor het eerst de sprong naar de top 10 gemaakt in de categorie langeafstandsfietsroutes.

Kwaliteit wordt beloond

Het geheim van Münster als dé Duitse fietsstad is de rol die de infrastructuur voor fietsers bij de stadsplanning inneemt. Rondom de historische Altstadt is de ‘Promenade’ aangelegd, een ring van 4.500 meter speciaal voor fietsers. Dankzij de speciale fietsbussen die in de weekenden en op zon- en feestdagen zowel in het Emsland, de Grafschaft Bentheim als het Münsterland rijden, wordt het aantal mogelijkheden om te genieten van leuke fietstochten veel groter.

De rol van de techniek

Maar liefst 66% van de fietsende toeristen haalt zijn informatie van het internet. Ook tijdens de fietstocht maakt zo´n 35% gebruik van een navigatiesysteem of een smartphone. Op Geheimoverdegrens.nl zijn de interessantste fietsroutes als download beschikbaar. Voor kunstwegen, de unieke grensoverschrijdende fietsroute langs meer dan 80 kunstwerken in het landschap, is een app ontwikkeld die helpt bij het vinden van de objecten en achtergrondinformatie verschaft. Fietsroutes, bezienswaardigheden, fietsvriendelijke accommodaties en restaurants zijn te vinden in de fietsapp van het Emsland.

Voorpret op papier

Lekker thuis op de bank door vakantiegidsen bladeren blijft natuurlijk het leukste dat er is. Alvast genieten van de uitzichten en bezienswaardigheden onderweg. Het Osnabrücker Land heeft net een nieuwe fietsgids uitgebracht met 10 thematische routes, 4 langeafstandsroutes en 15 arrangementen. Ook van de fietsroute kunstwegen is net een nieuwe inspirerende folder verschenen.

Startschot voor de fietszomer

De fietsgekke regio´s in de grensstreek hebben allemaal hun eigen evenement dat als officieel startschot voor het fietsseizoen geldt. Komend weekend stappen tijdens het ‘Grafschafter Anfietsen’ de Bentheimers en hun gasten weer op de fiets. Op 28 april wordt de fietszomer feestelijk ingeluid tijdens het ‘anradeln’ in het Emsland en het ‘Sattelfest’ op meerdere plaatsen in het Münsterland.

Meer informatie over fietsen in de grensstreek: www.geheimoverdegrens.nl/fietsen-in-duitsland

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Duitsland

 

Reviews lezen over Duitsland

Meer informatie over Duitsland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Duitsland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Duitsland met Skyscanner

Kaart van Duitsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.