Internationale keramiekmanifestatie in Delft

Het wereldberoemde 9000 beelden tellende Terracottaleger uit de Chinese stad Xi’an inspireerde de Noorse kunstenaar Marian Heyerdahl bij de creatie van een nieuw leger, een armee van vrouwen: The Terracotta Woman. Tijdens de internationale manifestatie Delft Keramiek 2013 worden 25 beelden tentoongesteld in de Oude Kerk in Delft. Een unieke gebeurtenis, want deze menshoge terracotta beelden waren nog niet eerder in Nederland te zien.

The Terracotta Woman

Keramiekmanifestatie

Delft Keramiek 2013 – Langs beelden en design vindt plaats van 27 april t/m 9 juni 2013 en bestaat uit tentoonstellingen, lezingen, projecten en workshops op tien locaties in de historische binnenstad van Delft. De manifestatie toont hedendaagse keramiek van 41 kunstenaars uit binnen- en buitenland. China is het thema voor nog een bijzondere expositie in de Oude Kerk. Daar worden de resultaten getoond van een samenwerkingsproject tussen Nederlandse en Chinese kunstenaars in de zomer van 2012 in het keramiekcentrum Sanbao bij Jingdezhen. In deze Chinese zusterstad van Delft ligt de oorsprong van de Delftse blauw-witte decoratie.

Uitzonderlijke diversiteit

De manifestatie is georganiseerd door de Stichting Keramiek Promotie Delft in samenwerking met de deelnemende musea en galeries, waaronder Galerie Terra Delft, die optreedt als curator van de tentoonstellingen in de Oude Kerk. Alle overige locaties hebben elk hun eigen tentoonstelling gemaakt, wat een uitzonderlijke diversiteit oplevert. Bij Delft Keramiek 2013 verschijnt een overzichtelijk routeboekje. Ook de Delftse horeca en hotels zijn bij de manifestatie betrokken. De gemeente Delft draagt financieel bij en Delft Marketing is betrokken vanuit het project Delft Ceramic Circle, waarin activiteiten op het gebied van keramiek in de stad worden gebundeld.

Opening

Delft Keramiek 2013 wordt op 27 april ‘s morgens in de Oude Kerk geopend door Chinakenner Bettine Vriesekoop. Vanaf 12.00 uur zijn ook de overige deelnemende galeries en musea geopend voor het publiek.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Delft

 

Reviews lezen over Delft

Meer informatie over Delft vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Delft. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Delft

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.