Witte winters en zwoele zomers in Levi, Finland

Levi, gelegen in Fins Lapland, is een vakantiebestemming voor het hele gezin. Accommodaties zijn kindvriendelijk en activiteiten zijn gericht op jong en oud. In Levi heb je extra lang vakantie, want de zon gaat er 70 dagen lang niet onder. Genoeg ruimte en tijd voor kids om te zwemmen, spelen, zomersleeën en ravotten. Levi biedt een gezonde mix aan ontspanning, activiteiten, natuur en cultuur.

levi-finland-van-witte-winter-naar-zwoele-zomer-2013

Eindeloze zomerdagen

In de zomer schijnt de zon in Fins Lapland 70 dagen lang, dag en nacht. Het overdadige zonlicht werkt als een natuurlijke lichtbehandeling, geeft een energieboost en is gezond voor lichaam en geest. Meer kloekheid en extra uren daglicht maakt dat bezoekers extra genieten van het vakantiegevoel, de indrukwekkende Arctische wildernis en vele activiteiten.

Voor het hele gezin

De hele zomer biedt Levi een afwisselend actviteitenprogramma. Zo kan de vakantieganger hiken, kanoën, fietsen, quadrijden en paardrijden. Of op avontuur in het avontuur- of bikepark en in een panoramagondel naar de top van de berg en op de slee weer naar beneden. Voor echte dierenvrienden is er het husky- of rendierpark.

finland-levi-van-witte-winter-naar-zwoele-zomer

Gratis kinderprogramma

Van 3 juni tot en met 11 augustus organiseert het Levi Verkeersbureau een gratis weekprogramma voor kinderen. Elke dag, van maandag tot en met zaterdag, wordt er een kinderactiviteit georganiseerd. Van frisbeegolf tot een écht kinderavontuur in het avontuurpark. Mocht het weer tegenzitten, dan heeft kinderspeelhuis Inka & Niko binnen een ballenbak en een luchtkasteel.

Echt Fins

Een bezoek aan Levi is niet compleet zonder een bezoek aan een traditionele Finse rooksauna. Spring vanuit de sauna in het nabijgelegen meer voor afkoeling en sluit de dag af bij een kampvuur met zelfgeroosterde Finse worstjes. Samiland, onderdeel van het UNESCO Observatory Cultural Village programma, is dagelijks te bezoeken voor een duik in de rijke Lapse geschiedenis. In Finland leeft namelijk de enige inheemse stam in Europa: De Sámi.

Over Levi

Levi ligt in het sprookjesachtige Fins Lapland, midden in de ongerepte natuur en wildernis. Een knus vakantiedorp met grote mogelijkheden en de schoonste lucht van Europa. Levi is een razend populaire wintersportbestemming, maar in de zomer is het er zeker net zo leuk. Door de unieke middernachtzon duren de dagen er twee keer zo lang. Dat betekent dus twee keer zo veel vakantie, activiteiten, ontspanning, energie en fun.
Levi heeft ruimte voor 24.000 toeristen en voorziet in de behoefte van de moderne toerist.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Finland

 

Reviews lezen over Finland

Meer informatie over Finland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Finland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Finland met Skyscanner

Kaart van Finland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.