Toeristische sector Brazilië blijft groeien

De toeristische sector in Brazilië groeit. In de eerste twee maanden van 2013 hebben toeristen 2,13 procent meer uitgegeven dan in januari en februari van vorig jaar. In totaal werd er in 2013 in die maanden 1,317 miljard US-dollar gespendeerd, tegen 1,290 miljard dollar in deze maanden in 2012. Met het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal 2014 en de Olympische Zomerspelen 2016 in het vooruitzicht, belooft deze groei de komende jaren aan te houden.

brazlie-nog-steeds-populaire-vakantiebestemming

De toeristische sector in Brazilië heeft de afgelopen jaren al een enorme groei doorgemaakt. Van 2003 tot 2012 groeiden de uitgaves van toeristen met 168 procent. Flávio Dino – president van Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië – in een reactie op de cijfers:

Deze groei is zeer belangrijk voor het land en toont het belang van de toeristische sector aan.

10 miljoen toeristen in 2022

Steeds meer toeristen weten Brazilië te vinden. De voorspelling voor 2013 is dat er zo’n 6,2 miljoen toeristen een bezoek zullen brengen aan het land. In 2014 worden er zelfs 7,2 miljoen toeristen verwacht. Het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal 2014 heeft grote impact op deze cijfers. Het sportevenement trekt naar schatting 600.000 toeristen naar het land. Met de Olympische Zomerspelen in 2016 op het programma, zal deze groei aanhouden. Deze internationale evenementen geven Brazilië de kans om de toeristische potentie van het land te tonen en mensen te laten kennismaken met de veelzijdigheid van Brazilië. Voor 2022 verwacht Embratur dan ook dat er bijna 10 miljoen buitenlandse toeristen naar Brazilië zullen komen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Brazilië

 

Reviews lezen over Brazilië

Meer informatie over Brazilië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Brazilië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Brazilië met Skyscanner

Kaart van Brazilië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.