Doodshoofdaapjes mogen weer los in Apenheul

De lente is pas echt begonnen als de doodshoofdaapjes in Apenheul los zijn gelaten. Dit weekend is het eindelijk zover. Na een lange winter mogen de doodshoofdaapjes weer los in hun bos, waaronder een aantal hoogzwangere dames. Bijzonder, want dit is de grootste groep wereldwijd in een dierentuin.

doonshoofdaapjes-weer-los-in-apelheul-apeldoorn

Smullen

Zodra de apen los zijn in hun bos, rennen ze alle kanten op om op onderzoek uit te gaan. Geen oog voor de omstanders die dit spektakel bij mogen wonen, maar voornamelijk op zoek naar de lekkernijen die in het bos te vinden zijn. Insectjes, zaadjes, knopjes, larven… alles wordt verslonden door de aapjes.

Nieuw

Veel van de doodshoofdaapjes zullen even moeten wennen. Hun gebied is deze winter aangepast en heeft een nieuwe entree gekregen. Ook in andere delen van het park is hard gewerkt. Het orang-oetan gebied is vernieuwd. Met speelplekken, nieuwe uitkijkjes, een loungeplek in de zon, een nieuw horecapunt en presentaties van de dierverzorgers.

Openingstijden

Apenheul is in 2013 van 25 maart t/m 27 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus is het park open tot 18.00 uur. Meer informatie en entreekaartjes met korting zijn te vinden op www.apenheul.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.