Grootste paasei van Nederland opgegeten

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen werd maandagmiddag het grootste paasei van Nederland door kinderen in stukken gebroken en opgegeten. Het paasei stond het hele paasweekend middenin het buitenmuseum en werd gemaakt door de chocolatiers van Koelman Brood, Banket & Bonbons uit Heemskerk. Zaterdag 30 maart werd het reuze ei onthuld door de burgemeester van Enkhuizen en Miss Zuiderzee.

grootste-paasei-nederland-opgegeten-zuiderzeemuseum-enkhuizen-pasen

Het Zuiderzeemuseum daagde bakker Koelman en zijn team uit om deze klus te klaren. Zij grepen de eervolle kans met beide handen aan. De benodigde ruim 200 kilo chocolade werd geschonken door Belcolade van Puratos uit België.

Paasplezier

In het paasweekend werden meer dan drieduizend bezoekers getrakteerd op paasplezier. Een paasspeurtocht stuurde kinderen langs alle hoekjes en gaatjes van de pandjes in het buitenmuseum. Daar waren letters en chocolade paaseitjes verstopt. In het knutselatelier en op het kindereiland knutselden kinderen een paaseierenmandje, versierden ze een paasei of konden ze een paasklomp pimpen. Er was ook een echte paashaas aanwezig op het park.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Enkhuizen

 

Reviews lezen over Enkhuizen

Meer informatie over Enkhuizen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Enkhuizen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Enkhuizen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.