Eindhoven Museum zoekt dappere bezoekers

Aankomend weekend trapt Eindhoven Museum het buitenseizoen af met het evenement “Van begin tot Eindhoven”, maar ook daarna is er van alles te beleven in het Erfgoedpark in Genneper Parken. Zo staan er in mei en juni heldhaftige evenementen op het programma. Wie durft de confrontatie met de Vikingen aan tijdens Hemelvaart? En wie is er dapper genoeg om met pijl en boog te schieten? Doe mee met de workshops en activiteiten en word zelf een echte held!

eindhoven-museum-van-begin-tot-eindhoven-paasweekend-bepalende-figuren-historie

Hemelvaart: Franken, Friezen en Vikingen?

Hoe zag het eerste ‘kasteel’ van Eindhoven er uit? Waren de vroege middeleeuwen werkelijk zo donker? En leefden er eigenlijk wel Vikingen in deze streek? Ontdek het tijdens Hemelvaart, van 9 t/m 12 mei. De middeleeuwen waren niet alleen een tijd van moord en doodslag, maar ook van exotische handel, kunstige ambachten, de opkomst van het Christelijke geloof én van spannende sagen en legenden. Tijdens de dagen rondom Hemelvaart worden, i.s.m. levende geschiedenisgroep Teuxandrii, allerlei ambachten getoond. Er wordt gekookt op historische wijze en de krijgers laten hun vechtkunsten zien. Kom luisteren naar verhalen over het eerste ‘kasteel’ van Eindhoven en haar bewoners en aanschouw een echte Eindhovense schat uit de tijd van Franken, Friezen en Vikingen.

1 en 2 juni: Nederlandse kampioenschappen 3D boogschieten

Het weekend van 1 en 2 juni staat bij Eindhoven Museum in het teken van boogschieten. Niet alleen
de middeleeuwse variant die we kennen uit Robin Hood, maar ook de moderne 3D‐variant komt
voorbij. De beste boogschieters uit het hele land gaan met elkaar de strijd aan en vechten om het
Landelijke Kampioenschap 3D‐boogschieten. Bezoekers kunnen zelf de boog oppakken en hun
boogschietkwaliteiten testen. Probeer maar eens in de roos te schieten!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.