Barbados in top 3 meest vriendelijke landen

Barbados staat op een gedeelde derde plek in de lijst van meest vriendelijke toeristische bestemmingen wereldwijd. Dit blijkt uit het Travel & Tourism Competitiveness 2013 rapport. Op de vraag hoe welkom buitenlandse toeristen zijn scoort Barbados een dikke 6.6 van de 7 maximaal te verdienen punten waarbij 1 staat voor helemaal niet welkom en 7 voor erg welkom. Dit is ook niet gek, want op Barbados staat het woord ‘genieten’ centraal. Bajans zijn echte meesters op het gebied van het goede leven! Graag brengen ze de bezoeker dan ook de fijne kneepjes bij van deze kunst. De vriendelijke en open bevolking draagt misschien nog wel het meeste bij aan een perfecte vakantie. Niet voor niets kent Barbados het hoogste repeater percentage ter wereld, namelijk 42%.

barbados-3e-vriendelijkste-vakantiebestemming-wereldwijd-2013

De vier V’s

Eigenlijk kan Barbados kort worden samengevat door middel van de vier v’s, namelijk vriendelijkheid, variatie, value for money en veiligheid. Dat het eiland vriendelijk is bleek al uit het onderzoek maar het is ook een eiland met enorm veel variatie. Het heeft een veelzijdig karakter met aan de westkust de typische Caribische stranden en blauwe zee en aan de oostkust de ruige Atlantische Oceaan met indrukwekkende rotswanden. Ook heeft Barbados een prachtig groen binnenland. Deze veelzijdigheid zorgt voor een scala aan activiteiten, zowel op het water als op het land.

Value for money, én veilig

Daarnaast biedt het eiland value for money. Vanwege de hoge levenstandaard zijn de prijzen misschien wel iets hoger, maar in ruil daarvoor wordt de bezoeker niet geconfronteerd met criminaliteit en met prikkeldraad afgezette resorts. De kosten voor drankjes, eten, uitstapjes e.d. zijn te vergelijken met Europa of zelfs lager.

Maar hetgeen dat Barbados onderscheidt van andere Caribische eilanden is de veiligheid en mogelijkheid om op eigen houtje het eiland te verkennen. De bevolking zorgt voor een relaxte en ongedwongen sfeer om ultiem te kunnen genieten. Een van de favoriete bezigheden van de Bajans is om onder het genot van een lokaal Banks biertje in een gezellige rumshop de toerist in geuren en kleuren te vertellen waarom hun eiland zo fantastisch is.

Het gehele Travel & Tourism Competitiveness rapport is hier te vinden: http://www3.weforum.org/docs/WEF_TT_Competitiveness_Report_2013.pdf

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Barbados

 

Reviews lezen over Barbados

Meer informatie over Barbados vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Barbados. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Barbados met Skyscanner

Kaart van Barbados

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.