Quality Hunters – Finnair en Helsinki Airport

Luchtvaartmaatschappij Finnair en Helsinki Airport lanceren Quality Hunters 2013. Voor de derde keer worden alle reizigers uitgenodigd mee te denken over mogelijke serviceverbeteringen. Via onder andere Twitter, Facebook en een speciaal Quality Hunter Blog, kan iedereen ideeën delen, discussiëren en worden nieuwe ontwikkelingen gedeeld. Het initiatief is bedoeld om reizen via Helsinki op een praktische manier nóg makkelijker en leuker maken. Eerdere Quality Hunter successen zijn de Helsinki Airport Book Swap en vegetarische gerechten op langeafstandsvluchten van Finnair.

finnair-helsinki-airport-campagne

Praktische mogelijkheden voor verbetering

Met het Quality Hunter initiatief van Finnair en Finavia, exploitant van Helsinki Airport, wordt op zoek gegaan naar praktische mogelijkheden om de reiservaring van passagiers te verbeteren. Quality Hunters maakt gebruik van de zeer actieve en inventieve online gemeenschap, die gevormd is tijdens het voorgaande Quality Hunters initiatief.

Toegevoegde waarde voor klanten

“Na twee succesvolle runs, willen we het Quality Hunters initiatief nu opnemen in ons service ontwikkelingsproces. Door de community uit te nodigen met ons mee te denken, zorgen we dat ideeën haalbaar zijn en een toegevoegde waarde voor onze klant én voor ons. Ons doel is om de meest gewilde luchtvaartmaatschappij tussen Europa en Azië te zijn. Met de hulp van onze klanten concentreren we ons op de dingen die voor hen echt verschil maken,” zegt Peter Gabrielsson, vice-president In-flight Klantenservice bij Finnair.

Toonaangevende luchthaven

“Door onze passagiers uit te nodigen deel te nemen aan product- en serviceontwikkeling, hopen we op een praktische manier nét dat beetje extra toe te voegen, waardoor het reizen via Helsinki nog gemakkelijker en leuker wordt. Tegelijk versterken we onze positie als toonaangevende luchthaven in Noord-Europa voor langeafstandsvluchten”, zegt Johanna Metsala, Customer Experience manager bij Helsinki Airport.

Snelste verbinding naar Azië

Finnair en Helsinki Airport bieden samen de snelste en kortste verbinding tussen Azië en Europa en willen hun activiteiten in het Oosten verder uitbreiden. Omdat transitluchthavens een steeds grotere rol spelen in reisbeslissingen, wordt de kwaliteit van de dienstverlening en de toegevoegde waarde voor reizigers steeds belangrijker.

Quality Hunters 2013

Quality Hunters 2013 is een ‘community-driven’ model voor de ontwikkeling van diensten. De meest veelbelovende ideeën worden geselecteerd en doorontwikkeld door professionals van Finnair en Helsinki Airport. Klanten worden uitgenodigd om hun visie op een geweldige reiservaring te delen en om verbeterpunten aan te kaarten.
Eerdere initiatieven waren gericht op het in kaart brengen van ideeën van de passagiers. Quality Hunters 2013 is meer gericht op de praktische benadering. Het initiatief mikt op ideeën die makkelijk toe te passen zijn en die zowel de bedrijfsdoelen van de twee bedrijven ondersteunen als de ervaring van de passagier verbeteren.

Geschiedenis Quality Hunters

Quality Hunters 2013 is het vervolg op de twee eerder uitgevoerde en bekroonde crowdsourcing initiatieven van Finnair en Helsinki Airport. Het in 2010 gelanceerde Rethink Quality initiatief inspireerde Finnair en Helsinki Airport om op een nieuwe manier op zoek te gaan naar kwaliteit. En in 2011 bewees Quality Hunters Volume 2 de kracht van een community bij het creëren van innovatieve ideeën voor het verbeteren van vliegreizen.

Word Quality Hunter!

Volg @qualityhunters op Twitter en word Quality Hunter. Op het blog qualityhunters2013.com worden ideeën gedeeld, gediscussieërd en kan iedereen de ontwikkelingen volgen. Het initiatief is ook te volgen op facebook.com/qualityhunters. Aan actieve en betrokken Quality Hunters wordt gevraagd de services van Finnair en Helsinki Airport daadwerkelijk te testen en te helpen ontwikkelen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Finland

 

Reviews lezen over Finland

Meer informatie over Finland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Finland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Finland met Skyscanner

Kaart van Finland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.