Westfriesland op weg naar Top 10 regio

Energie, ondernemerslust, zin in het seizoen; het spatte er bij de start van het seizoen van het cultuurtoeristische programma van de Westfriese Omringdijk vanaf. Terwijl Westfriese Omringdijk-ambassadeur Ron Blaauw aan tafel bij De Wereld Draait Door zat, had Westfriesland zijn eigen versie in het Poldermuseum in Heerhugowaard.

westfriesland-op-weg-naar-top-10-regio

Poldermuseum Heerhugowaard heeft met man en macht gewerkt om de locatie op tijd op orde te krijgen. Nog voor zij zelf hun seizoen openen, openden zij hun deuren voor de Westfriese Omringdijk en alle ondernemers, instellingen, musea, locaties, bestuurders, raadsleden en beleidsmedewerkers die bij de seizoensopening aanwezig waren.

Kanjers

Voorzitter van de stuurgroep Westfriese Omringdijk Elly Deutekom, tevens wethouder van gemeente Opmeer, opende de avond met het ridderen oftewel kanjeren van elf nieuwe Kanjers van de Dijk. In totaal staat de teller nu op 33 kanjers. Samen met alle bijzondere locaties in Westfriesland maken de Kanjers de regio aantrekkelijk voor de dag- en de verblijfsrecreant. De aangesloten Kanjers (enthousiaste en succesvolle cultuurtoeristische ondernemers die het verhaal van Westfriesland en de Omringdijk promoten) spraken af om meer samen te werken. Door het verbinden van het rijke aanbod in de Westfriese regio zijn er meer kansen om de regio te bevorderen tot de Top 10 van Nederland op het gebied van vrijetijdseconomie. Wethouder Deutekom ontving haar gasten met hart voor Westfriesland aan tafel met flair. Peter Commandeur van YoUMedemblik bijtte het spits af met zijn nieuwe product De Westfriese Tafel. De Tafel is zowel een rubriek in zijn magazine over Westfriese producten als een event bij Hero Stam in de kas met topkok Onno Kokmeijer op 13, 14, 15 mei 2013. De Westfriese Tafel met heerlijke producten uit de streek kan op verschillende locaties als een pop-up tafel worden ingezet. Aan deze Westfriese tafel schoven nu de ondernemers aan om te vertellen over hun initiatieven ter promotie van Westfriesland. Wendy Louter van de Wagyu boerderij in Benningbroek vertelde over Proef de Omring, het culinaire event op 21 april 2013 op de boerderij samen met diverse koks uit de streek.

De grote toeristische attracties Sprookjeswonderland, Het Park, Museum Stoomtram en het Westfries Museum schoven ook aan en spraken over de landelijke promotie van Westfriesland. Samen staan we sterk en samen hebben we landelijke slagkracht, aldus Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum. Het laatste tafelgesprek ging over het verleiden van de toerist om meerdaags te verblijven in Westfriesland met de VVV, Hart van NH, Villavakantiepark IJsselhof en Wandelen & Slapen aan tafel.

Op de geactualiseerde website van de Westfriese Omringdijk www.westfrieseomringdijk.nl is het aanbod te vinden, ook in mobiele versie voor smartphones.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Friesland

 

Reviews lezen over Friesland

Meer informatie over Friesland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Friesland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Friesland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.