Meer smartphones en helmen kapot op piste

De meeste wintersporters hebben hun trip naar de sneeuw alweer achter de rug. Helaas is het niet altijd alleen maar genieten en gaat er ook wel eens wat mis. Europeesche Verzekeringen heeft weer veel schadeclaims ontvangen van gestolen of beschadigde bagage tijdens de wintersport. Hieruit heeft de Europeesche een top 10 van dit seizoen vastgesteld.

meer-smartphones-en-helmen-beschadigd-tijdens-wintersport

Winter Schade Top 10

1. Bril 11%
2. Mobiele telefoon/smartphone 9%
3. Koffer/tas 8%
4. Camera 8%
5. (Ski)kleding 7%
6. Ski’s/snowboards 6%
7. Helm 6%
8. Identiteitskaart/rijbewijs 5%
9. Skipas 4%
10. Zonnebril 4%

Meer schade aan telefoons en smartphones

De bril heeft inmiddels een redelijk vaste positie bovenin de top 10 ingenomen. Ook claimen wintersporters ieder jaar meer schade aan telefoons en smartphones. Veel mensen nemen hun mobiel mee op de piste en bij een flinke valpartij overleeft deze het niet. Vaak is dan het scherm beschadigd. Dit jaar heeft de Europeesche dan ook meer reparaties laten uitvoeren dan vorig jaar. De toename van het gebruik van smartphones zorgt er ook voor dat de camera in de top 10 gedaald is. De kwaliteit van camera’s in smartphones wordt steeds beter en het meenemen van een tweede apparaat op de piste is dan blijkbaar niet meer nodig.

Toename schade en diefstal van helmen

Helmgebruik op de piste voor zowel kinderen als volwassenen wordt steeds meer de norm. De Europeesche ziet deze trend ook terug in de vorm van een toename van beschadigde en gestolen helmen.

Top 10 skiletsel

De top 10 skiletsel is ten opzichte van vorig jaar nauwelijks veranderd. Het meest kwetsbare lichaamsdeel betreft nog steeds de knie, gevolgd door schouder en enkel. Polsblessures komen het meeste voor bij snowboarders.

1. Knie 24%
2. Schouder 11%
3. Enkel 9%
4. Hoofd 9%
5. Pols 8%
6. Been/scheenbeen 7%
7. Heup 7%
8. Duim 6%
9. Rib 6%
10. Kuit 5%

Comments are closed.