Eggental: Het Mekka voor mountainbikers

Mountainbiken in het spectaculaire landschap van de Dolomieten en genieten van exquise Zuid-Tiroolse specialiteiten – De Gourmet Freeride Dagen, georganiseerd door Krauti’s Bike, zijn de ‘place to be’ voor de gepassioneerde mountainbiker die sportief en culinair genieten op gelijke waarde schat. Van 30 juni tot 7 juli begeleiden Guido Tschugg, Redbull en The Ghost atleet en 14-voudig Duits kampioen in de afdaling Marcus Klausmann hun gasten naar de mooiste plekjes in de regio en verwennen hen met lokale specialiteiten. Maar ook buiten deze periode is Eggental een perfecte bestemming voor een onvergetelijke fietsvakantie.

eggental-zuid-tirol-ideaal-voor-gepassioneerde-mountainbikers

Feesten en fietsen

Een week lang begeleiden de twee topatleten Guido Tschugg en Marcus Klausmann, samen met de gidsen van Krauti Bike, deelnemers over de indrukwekkende routes van het Eggental. Een tour naar de bergketen Rosegarten of de beroemde Latemar-omronding; elke rit voert naar onvergetelijke plaatsen. Daarnaast geven ze allerlei adviezen en onthullen ze hun persoonlijke tips voor zorgeloos rijplezier. De tours worden georganiseerd voor zowel amateurs als voor de gevorderden. Naast de sportieve hoogtepunten verwent het Krauti’s Bike-team de deelnemers met de typische smaken van de streek. Een dumpling-party, een barbecue of kaasproeven in de kaasmakerij van Deutschnofen; ook op culinair gebied blijft er gedurende de week weinig te wensen over.

Een mekka voor bikers

Dankzij de unieke ligging, de gunstige klimatologische omstandigheden en de zeer goed ontwikkelde infrastructuur biedt Eggental van begin april tot eind oktober ideale omstandigheden voor genieten van mountainbiken. De vele routes leiden door de ongerepte natuur tussen Rosengarten en Latemar, door alpenweides en bossen, van vallei tot vallei, een aaneenschakeling van adembenemende vergezichten. De routes variëren van eenvoudig – voor beginners of gezinnen – tot zwaar voor de getrainde, ervaren mountainbiker. Moderne liften en fietstaxi’s helpen om een deel van de hoogte te overwinnen en brengen de fietser snel en gemakkelijk direct onder de majestueuze toppen van de Dolomieten.

dolomieten-eggental-zuid-tirol-beste-plek-mountainbikers

De Bike-hotels in het Eggental zijn speciaal toegerust voor de behoeften van fietsers. De hoteleigenaars helpen graag bij het uitstippelen van een fietsroute en verklappen graag hun favoriete trails. Het uitgebreide fietsprogramma biedt van 13 mei tot 20 oktober meer dan 15 verschillende tours per week in verschillende moeilijkheidsgraden. De tochten beginnen direct vanuit de vakantiebestemming en lopen vanaf daar naar de mooiste plaatsen in de regio.

Krauti’s Bike Academy

Voor mountainbikers die tijdens de vakantie ook graag hun vaardigheden en techniek willen verbeteren is Krauti’s Bike Academy een uitgelezen ontmoetingsplaats. De aan de fietshotels verbonden fietsscholen bieden zowel training in fietstechnieken als training voor kinderen, als ook mountainbiketochten in een groepsverband of met een persoonlijke begeleiding. De lokale, goed geïnformeerde en gecertificeerde gidsen staan borg voor plezier en veiligheid.

Guido Tschugg – fan van Eggental

Ook buiten de Gourmet Freeride Dagen is Guido Tschugg vaak te vinden in het Eggental. Hij organiseert regelmatig Bike-Camps en geeft tips over fietstechniek. “Eggental is een waar Eldorado voor mountainbikers. Elke keer wanneer ik hier kom, voelt het als thuiskomen. Ik vind het heerlijk om mijn passie voor deze streek met mountainbikers te delen”, aldus Guido Tschugg.

Voor meer informatie kan men terecht bij www.obereggen.com, www.eggental.cc en/of www.krauti.it

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eggental

 

Reviews lezen over Eggental

Meer informatie over Eggental vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eggental. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Eggental met Skyscanner

Kaart van Eggental

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.