8 Redenen om Panamá City te bezoeken

Panama City staat op de kaart, is booming en hotter dan hot. Gepensioneerden willen er wonen, jetsetters vliegen af en aan en bedrijven investeren massaal in de metropool. Het Panamakanaal wordt uitgebreid, wolkenkrabbers schieten uit de grond en de oude stad wordt in ere gerenoveerd. De skyline is indrukwekkend, het uitgaansleven bruisend en de mogelijkheden eindeloos. Verleden, heden en toekomst komen er samen, omlijst door tropische flora en fauna. 8 redenen om Panamá City te bezoeken.

panama-city-staat-op-de-kaart-2

1. Drie steden in één

Panama City is opgebouwd uit drie verschillende steden: de ruines van de oorspronkelijke stad uit de 16e eeuw, ook wel bekend als Panamá Viejo, de Spaanse koloniale stad Casco Viejo en de moderne stad. Drie-in-één dus: verleden, heden en toekomst.

2. Panamakanaal wereldberoemd

Duizenden schepen bevaren jaarlijks de waterweg van het wereldberoemde Panamakanaal. De Miraflores sluizen in Panama City zijn de bekendste en te bewonderen vanuit het Miraflores Visitors Center. Het centrum beschikt over een museum met interactieve tentoonstellingen en vanaf het terras is er uitzicht op de schepen die door de sluizen worden geloodst. Het kanaal wordt momenteel uitgebreid en in 2014 opent een extra sluis.

3. Must-see Casco Viejo

Een wandeling door Casco Viejo, gebouwd in 1671, is een must-do. Prachtig gerestaureerde hotels en cafés liggen naast authentieke, ongerestaureerde gebouwen die het ‘thuis’ zijn van de meest levendige inwoners van Panama. Casco is een sfeervolle volksbuurt met een goede selectie aan restaurants en een spannend nachtleven. Met 360 graden (panorama) uitzicht over het stadslandschap, kerken uit de 17e eeuw en de beste souvenirwinkels van de stad.

4. Beste restaurantstad

Restaurants in Panama City staan in de Trip Advisor Top Tien van ‘Beste Latijns-Amerikaanse restaurantsteden’. Een grote verscheidenheid aan gerechten voor elke prijsklasse. De beste restaurants liggen in het zakelijke district, het historische Casco Viejo en de Amador Causeway. Aanrader: schaal- en schelpdieren en lokale delicatessen, zoals ceviche, carimanolas, arroz con pollo, sancocho soep en hojadras.

5. Bruisend nachtleven

Panamezen pakken ’s avonds graag uit, dansen tot de vroege uurtjes en kleden zich sjiek. Casino’s, clubs en bars met uitzicht op de verlichte stad serveren tropische drankjes en draaien sensuele Latijns-Amerikaanse muziek. Calle Uruguay, in het financiële district van de stad, Zona Viva en Casco Viejo zijn uitgaansgebieden pur sang.

panama-city-staat-op-de-kaart

6. Amador Causeway

Oogverblindend uitzicht op de skyline van Panama City en het Panamakanaal heb je vanaf de Amador Causeway. De ‘strip’ verbindt vier kleine eilandjes met elkaar en dient als golfbreker voor de ingang van het kanaal. Een unieke locatie vol leven met fiets- en joggingpaden, restaurants, souvenirwinkels, een duty-free shopping complex, een cruise- en een jachthaven.

7. Omringt door tropisch regenwoud

De levendige stad is omlijst met tropische flora en fauna. Na een wandeling van twee uur biedt de top van Ancon hill spectaculair uitzicht over heel Panamá City. Datzelfde geldt voor Metropolitan Park: een half uur rijden van de stad, fantastisch uitzicht en midden in de kleurrijke tropische natuur.

8. Handwerk en inheemse stammen

Panama telt nog zeven bestaande, inheemse indianenstammen. Met eigen verhalen, tradities, culturen en ambacht. Fraai handwerk is te koop in Panamá City.
De populaire ‘molas’, ingewikkeld borduurwerk gemaakt door de vrouwen van de Kuna indianenstam of de met de hand geweven manden van de Embera Indianen. Deze laatste stam woont niet ver van Panamá City en is de bezoeken met een dagtrip.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Panama

 

Reviews lezen over Panama

Meer informatie over Panama vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Panama. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Panama met Skyscanner

Kaart van Panama

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.