Wandelen door een zee van narcissen in de Eifel

Ook in de Eifel kan het voorjaar zich niet eeuwig verstoppen. Over een paar weken zullen de dalen rondom Monschau en Hellenthal in een gele zee van narcissen veranderen. De 9 kilometer lange ‘Narzissenroute’ die door de gele weilanden loopt, zal naar verwachting dit jaar in de tweede helft van april op z´n mooist zijn.

wandelroute-eifel

Wandelroute

Vanaf de Höfener Mühle (Perlbacher Mühle) volgt de route de loop van de Perlenbach tot de monding in de Fuhrtbach. Door het Jägersieftal gaat het over een heuvel naar beneden richting het beschermd natuurgebied aan de Perlbachstausee. Nog tot begin mei biedt het Naturpark Nordeifel begeleide wandelingen naar de narcissen aan. Kijk www.eifel.info voor meer informatie.

De ‘Narzissenweg’ is een van partnerroutes van de Eifelsteig. Deze bekendste en langste (313 km) wandelroute van de Eifel – tussen Aken en Trier – is een aaneenschakeling van fraaie uitzichten, grillige rotsformaties en bijzondere landschappen. De partnerroutes zijn zijroutes van de Eifelsteig en het bewijs dat het soms echt de moeite waard is om af te dwalen van de hoofdroute. Ze lenen zich goed voor dagtochten en, gecombineerd met de Eifelsteig, voor korte wandelvakanties. Ook andere routes, zoals ‘Burgenroute’, ‘Klosterroute’ en ‘Wasserlandroute’, doen hun naam alle eer aan.

Meer informatie

Meer informatie over alle partnerroutes vindt u op www.eifelsteig.de. Meer wandeltips kunt u nalezen in het nieuwe Wandermagazin Eifel. Verkrijgbaar bij Eifel Tourismus GmbH, Kalvarienbergstr. 1, D-54595 Prüm | T +49(0)6551-96560 | info@eifel.info | www.eifel.info.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eifel

 

Reviews lezen over Eifel

Meer informatie over Eifel vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eifel. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Eifel met Skyscanner

Kaart van Eifel

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.