Nieuw geopend: Wadi Shab Resort in Oman

Op 1 maart is nabij Sur het Wadi Shab Resort geopend. Het resort is gelegen op ca. 47 km van Sur en ligt op een steenworp afstand van een van de bekendste wadi’s van Oman, Wadi Shab. Het Wadi Shab Resort ligt direct aan het strand nabij het dorpje Tiwi en biedt een schitterend uitzicht over de azuurblauwe oceaan.

wadireservaat-oman-nieuw-geopend

Faciliteiten

Het Wadi Shab Resort beschikt over 17 standaardkamers, 14 deluxe kamers en 3 luxe suites. Alle kamers beschikken onder meer over een eigen badkamer, een waterkoker en een LED televisie. Bovendien hebben alle kamers een prachtig uitzicht over de Golf van Oman. In de kamers en in de publieke ruimten van het resort is gratis WiFi aanwezig voor de gasten. In het Wadi Shab Resort in een restaurant aanwezig met uitzicht over zee, waar gasten kunnen genieten van zowel lokaal Omani gerechten als gerechten uit de internationale keuken.

Volop bezienswaardigheden

Door de ligging van het Wadi Shab Resort zijn er vele bezienswaardigheden die eenvoudig kunnen worden bezocht bij een verblijf in het resort. Zo kunnen gasten van het resort een bezoek brengen aan Wadi Shab, maar ook Wadi Tiwi, de Bimmah Sinkhole, Fin’s Beach, de kustplaats Sur en de Tombe van Bibi Mariam liggen nabij het resort.
Bezoekers kunnen bij Wadi Tiwi genieten van de tropische groene omgeving en zwemmen in het heldere water van de wadi. Op ca. 25 km van het Wadi Shab Resort ligt Bimmah Sinkhole, een natuurlijke kalksteenkrater gevuld met helder blauwgroen water gelegen in het Hawiyat Najm Park. Men kan hier genieten van een schitterende omgeving of een ontspannen duik maken in het lauwwarme water. Ook Fin’s Beach, ookwel bekend als ‘White Beach’, is een absolute must-see. Op dit prachtige witte zandstrand kan worden genoten van een picknick. De plaats Sur ligt op ca. 70 km van het resort en wordt met name bezocht vanwege de souq en de Dhowwerkplaats. Tot slot is de Tombe van Bibi Mariam een bezoek ook meer dan waard. Dit mausoleum dateert uit de 13e eeuw na Christus en is een van de weinige nog overgebleven gebouwen van de vroeger welvarende kuststad Qalhat.

Meer informatie over Wadi Shab Resort: www.wadishabresort.com

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oman

 

Reviews lezen over Oman

Meer informatie over Oman vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oman. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Oman met Skyscanner

Kaart van Oman

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.