Oman: 30 jaar exclusief Amouage parfum

In 2013 is het precies 30 jaar geleden dat het exclusieve parfumhuis Amouage werd opgericht. Het bijzondere parfum bestaat uit zeldzame en luxueuze ingrediënten uit de gehele wereld. Amouage, dat in het Arabisch ‘Golven van emotie’ betekent, is ontstaan uit een unieke combinatie van eeuwenoude tradities en het rijke erfgoed van het Sultanaat van Oman. Het wordt ’het meest kostbare parfum ter wereld’ genoemd, omdat het meer dan 120 natuurlijke ingrediënten bevat, zoals het zeldzame wierookhars uit de zuidelijke provincie Dhofar.


30-dertig-jaarig-jaar-jubileum-amouage-parfum-exclusief-oman

Internationale topparfumeurs

De geuren binnen het Amouage huis zijn Dia, Ciel, Reflection, Silver, Ubar, Jubilation, Lyric, Epic, Memoir, Honour en de onlangs gelanceerde geur Interlude. De Franse meester parfumeur Guy Robert combineerde de drie grootste kostbaarheden van het Midden Oosten; goud, wierook en mirre, tot het unieke Amouage. Tot op de dag van vandaag worden de parfums gemaakt door internationaal erkende parfumeurs in Parijs en in Grasse, Zuid-Frankrijk, onder leiding van Amouage Creative Director, Christopher Chong.

Opening bezoekerscentrum


Eind 2012 is in Muscat een nieuw state-of-the-art bezoekerscentrum geopend. In het nieuwe twee verdiepingen tellende gebouw wordt het parfum tot op de dag van vandaag met de hand gemaakt. Bezoekers aan het centrum kunnen het proces om parfum te maken van stap tot stap volgen en alles over het exclusieve Amouage parfum te weten te komen.

Amouage winkel

Tot enkele jaren geleden stond er alleen in Muscat een Amouage winkel. Pas in 2010 is in Dubai de eerste internationale winkel ter wereld geopend, gevolgd door een tweede winkel in Londen. Eind 2012 heeft Amouage in totaal 13 zelfstandige winkels in Oman, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Saoeid-Arabie, Maleisië en het Verenigd Koningrijk. In 2013 staat de opening van nog eens 8 winkels gepland. Het luxueuze parfum is wereldwijd in 52 landen te koop.

Meer informatie over Amouage: www.amouage.com

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oman

 

Reviews lezen over Oman

Meer informatie over Oman vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oman. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Oman met Skyscanner

Kaart van Oman

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.