Unieke sterrenhemel Wales

De sterrenhemel van Wales heeft een uitzonderlijke kwaliteit. Die kwaliteit heeft Nationaal Park Brecon Beacons, in zuid Wales, de titel “International Dark Sky Reserve” opgeleverd. De combinatie van de prachtige sterrenhemel en het veelzijdige landschap van Wales, zorgen voor een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

unieke-sterrenhemel-wales-groot-brittanie-cardiff

Enige locatie in Europa

Nationaal Park Brecon Beacons in Wales heeft onlangs een prestigieuze titel mogen ontvangen. De International Dark-Sky Association heeft het park benoemd tot “International Dark Sky Reserve”. Hiermee is Brecon Beacons de enige locatie in Europa die is erkend als gebied met een sterrenhemel van uitzonderlijke kwaliteit. Wereldwijd zijn er maar vier andere locaties die deze benoeming op hun naam mogen schrijven.

Tegengaan van lichtvervuiling

In 2011 zijn de Brecon Beacons Park Society en de National Park Authority samen met enkele andere partijen gestart met het Brecon Beacons Dark Skies project. De uiteindelijke doelstelling was de benoeming tot International Dark Sky Reserve. Het beschermen en herstellen van de nachtelijke hemel stond hierbij centraal. Evenals de bescherming van het natuurgebied tegen lichtvervuiling. Met het project toont Wales haar betrokkenheid in het tegengaan van de klimaatverandering en het verbeteren van welzijn van mens en dier.

sterrenhemel-wales-uniek-prachtig-landschap

Gratis sterren kijken boost voor toerisme

De benoeming van de Brecon Beacons Wales tot International Dark Sky Reserve erkent het nationale park als een van de beste locaties in Europa om een echte donkere hemel te bewonderen.

Het voordeel van sterren kijken is dat het altijd gratis is en daarmee voor veel mensen toegankelijk.

Aldus Sandie Dawe, Chief Executive van VisitBritain. De benoeming geeft ook een boost aan het toerisme in Wales. De Brecon Beacons National Park Authority heeft de afgelopen weken al heel veel vragen gekregen van bezoekers die de sterrenhemel willen komen bewonderen.

Dag en nacht spectaculair

Nationaal Park Brecon Beacons is gelegen in het zuiden van Wales en heeft een oppervlakte van 1347 vierkante kilometer. In het veelzijdige landschap gaan meren over in valleien en worden bergketens afgewisseld met kleine dorpen. Het nationale park beschikt over een veelzijdige flora en fauna en is uitermate geschikt voor outdoor activiteiten. Er leeft bovendien een aantal zeldzame vogelsoorten en het beschikt over één van de belangrijkste grottencomplexen van Europa. Naast wandelen, fietsen, kajakken en vissen, is dit daarom ook hét gebied voor vogelaars en speleologie. Met de benoeming tot International Dark Sky Reserve wordt Brecon Beacons op de kaart gezet als een bestemming waar de uitzichten in de avond even spectaculair zijn als overdag.

Over International Dark-Sky Association

De International Dark-Sky Association is gevestigd in de Verenigde Staten. Locaties die door de Association worden benoemd tot “International Dark Sky Reserve” dienen te beschikken over een uitzonderlijke kwaliteit van sterrenhemel en nachtelijke omgeving. De gebieden dienen specifiek beschermd te worden voor algemeen plezier, wetenschappelijke-, natuurlijke- of culturele doeleinden. Of voor onderwijs, zodat ook toekomstige generaties nog kunnen genieten van een spectaculaire sterrenhemel.

Bereikbaarheid Wales vanuit Nederland

Het zuiden van Wales is uitstekend bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerken naar Dover (www.poferries.nl). Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone (www.eurotunnel.com) is mogelijk. KLM vliegt drie maal dagelijks vanaf Schiphol rechtsreeks naar Cardiff. (www.klm.com).


Meer informatie:

www.visitwales.nl

www.breconbeacons.org
www.breconbeacons.org/darkskies

Meer informatie bij de Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Wales. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Wales met Skyscanner

Kaart van Wales

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.