Ontdek cultureel Parijs met Thalys

Met Thalys begint een lente vol cultuur. Dankzij een samenwerking met diverse partners kunnen reizigers de komende periode voordelig cultuur snuiven in de Franse hoofdstad. Op vertoon van een Thalys ticket zijn diverse goedkope toegangskaarten voor culturele evenementen en tentoonstellingen binnen handbereik. Zo wacht in Musée des Arts Décoratifs bijvoorbeeld de prachtige tentoonstelling Ronan and Erwan Bouroullec Momentané. Bezoekers worden in een spectaculaire setting getrakteerd op vele creaties uit de rijke carrière van de kunstenaars. Ook qua omvang blinkt de expositie uit, het museum benut ruim 1000m2 om de werken te etaleren. Dit is één van de tentoonstellingen die met Thalys voordeel te bezoeken zijn de komende maanden.

ontdek-cultureel-parijs-met-thalys

Het cultuur ticket naar Parijs

Thalys is partner van vele musea in Parijs en Brussel. Zo zegt patricia Baars, woordvoerder van Thalys:

Door dit partnerschap kunnen we onze reizigers voordelen bieden op toegangsprijzen voor exposities in Brussel en Parijs. Het aanbod van tentoonstellingen is heel divers en zo kunnen reizigers onze bestemmingen steeds weer opnieuw ontdekken.

Speciaal voor dit cultuuraanbod, biedt Thalys de tickets voor Comfort 1 gunstig aan. Retourtickets van Amsterdam naar Parijs in klasse Comfort 1 zijn beschikbaar vanaf € 150,- en van Amsterdam naar Brussel in Comfort 1, vanaf € 90,-. Comfort 1 biedt extra comfort met een geserveerde maaltijd en gratis gebruik van tal van diensten zoals Wifi. Meer informatie vindt u op Thalys.com, klik op de gewenste bestemming en ga dan naar ‘uw kortingen van’.*

Parijs / Musée du Quay Branly

Archipel van de uitwisseling. Deze expositie toont een unieke selectie van Filipijnse kunstwerken. Dit is de eerste expositie in Europa van deze omvang gewijd aan de Filippijnse archipel. Van 9 april tot 14 juli 2013 biedt Thalys de volgende actie:

Thalys-voordeel:

 • Toegang € 5 in plaats van € 7.
 • 10% korting in Cafe Branly

Parijs / Musée Maillol

Na Canaletto breidt het Musée Maillol uw bezoek aan Venetië uit met het eiland Murano en zijn betoverend mooie omgeving.

Thalys-voordeel:

 • Toegang € 9 in plaats van € 11
 • 5% korting in de boekenwinkel

Brussel / Art Brussels

Art Brussels is een hedendaagse kunstbeurs die 187 galeries, meer dan 2000 kunstenaars en 30000 kunstverzamelaars onder één dak verenigt. Van 18 – 21 april opent alweer de 31e editie haar deuren veel nieuwe exposities. Van 18 tot 21 april 2013. Kijk op www.artbrussels.be voor meer informatie.

Thalys-voordeel:

 • Toegang € 10 euro in plaats van € 15

Parijs / Musée des Arts Décoratifs

De gebroeders Ronan en Erwan tonen een overzicht van hun creaties over de afgelopen 15 jaar. Van meubels, vazen en serviezen tot sieraden. Het museum benut ruim 1000 m2 voor deze tentoonstelling. Van 25 april – 1 september 2013 biedt Thalys de volgende actie:

Thalys-voordeel:

 • Toegang € 8 in plaats van € 9,50
 • Thalys

  De hogesnelheidstreinen van Thalys brengen reizigers in 3u18 van Amsterdam naar Parijs, in 1u53 van Amsterdam naar Brussel of 3u41 naar Londen. De treinen rijden dagelijks met een snelheid tot 300 km/u tussen de vier Europese steden Parijs, Brussel, Amsterdam en Keulen. In Nederland kunnen reizigers opstappen vanaf Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal. ’s Zomers doet de Zon-Thalys Zuid-Frankrijk aan, en ’s winters brengt de Ski-Thalys wintersporters naar de Franse Alpen.

  Thalys is lid van Railteam, een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste Europese hogesnelheids-operators.“Van harte welkom” is het motto van het bedrijf dat van de kwaliteit van de ontvangst en de dienstverlening zijn belangrijkste waarden maakt. Alle Thalys-treinstellen zijn uitgerust met WiFi (ondersteund door 21 Net en het Nokia Siemens netwerk) en werden volledig gerenoveerd met een nieuw design en verbeterd comfort. Een nieuw menu wordt in Comfort 1 aan de zitplaats geserveerd en is in Comfort 2 beschikbaar aan de bar. Het loyaltyprogramma Thalys TheCard staat toe Miles te sparen en zo toegang te krijgen tot een scala van diensten. Deze kaart is toegankelijk voor alle reizigers. Voor meer informatie: www.thalys.com

  Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Parijs

   

  Reviews lezen over Parijs

  Meer informatie over Parijs vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Parijs. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

  Kaart van Parijs

  [google-maps width=674 height=400]

  Comments are closed.