Vier Musea op de koffie bij zorginstellingen

In april gaat Het Eindhoven Museum, De Hortus botanicus Leiden, Museum Zwolle en Het Nationaal Glasmuseum te Leerdam op de koffie bij zorginstellingen. Anne Prümers opent in Zwolle de tentoonstelling op locatie ‘Zwolle op reis’ en gaat in gesprek met bewoners van De Kievitsbloem. Op 29 april geeft Luc Eekhout, directeur van Eindhoven Museum, vijf lezingen over de Gouden Koets en op 8 april gaat Paul Keßler, directeur van De Hortus, met 15 verschillende planten op pad. Omdat niet iedereen in staat is zelf een museum te bezoeken, gaan musea vanaf 2013 met hun verhalen en objecten naar zorginstellingen toe. Dit op initiatief van de BankGiro Loterij MuseumMaandag.

museum-maandag-vier-4-musea-op-de-koffie-zorginstellingen

Glasmuseum

Na het succes van de bezoeken van het Glasmuseum bij Huis ter Leede en Open Vensters gaat een expert van het Glasmuseum ditmaal op bezoek bij het Koningin Emmahuis te Leerdam om te vertellen over de Glasfabriek en zijn geschiedenis. De Hortus zal in Serviceflat Schouwenhove in Leiden de verhalen achter planten en specerijen vertellen, bijvoorbeeld hoe deze gebruikt werden in Indonesië en Suriname.

Museum Zwolle

Museum Zwolle opent op 29 april de tentoonstelling ‘Zwolle op reis’ over de geschiedenis van Zwolle. Deze tentoonstelling zal ook na het bezoek op MuseumMaandag in woonzorgcentrum De Kievitsbloem blijven staan. Het Eindhoven Museum zal vijf verschillende locaties van Vitalis WoonZorg Groep bezoeken. De vier musea zullen in april acht verschillende zorginstellingen bezoeken.

MuseumMaandag

MuseumMaandag is een initiatief van Naturalis Biodiversity Center, Rijksmuseum Volkenkunde en Rijksmuseum van Oudheden. Het initiatief maakt van de maandag, de dag waarop veel musea gesloten zijn, de meest bijzondere museumdag van de week. Dit project heeft in 2011 financiële steun ontvangen van de BankGiro Loterij.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.