Delft viert de lente met de tram

Met ingang van maandag 25 maart jl. rijdt de ‘I Like Delft’-tram door Delft en de regio. De promotietram rijdt gedurende een maand op tramlijnen 1 en 19. Milène Junius, wethouder van o.a. Economie, Spoorzone, Verkeer en Cultuur, juicht het initiatief toe:

De binnenstad van Delft heeft zoveel moois te bieden, ook voor de bewoners van het Tanthof en de inwoners van Scheveningen, Rijswijk en Den Haag. Wij hopen deze mensen door de Delft-tram te triggeren om naar de binnenstad van Delft komen. Vooral in deze periode vinden er veel leuke evenementen plaats zoals het keramiekfestival, de levende etalagedagen en het museumweekend.

delft-viert-de-lente-met-de-tram-htm

In opdracht van de Gemeente Delft zoekt Delft Marketing naar allerlei middelen om meer toeristische bezoekers naar de binnenstad van Delft te trekken. Zo zegt Evelien van der Kruit, directeur Delft Marketing:

We zijn er trots op dat we zo’n mooie stad als Delft mogen promoten en wat is er nu mooier dan dit te doen via een medium dat zich verplaatst. De binnenstad is zeker een bezoek waard. Vooral ook op zondag nu er steeds meer winkels open zijn. Het Paasweekend staat voor de deur en we zien de ‘I like Delft’-tram als een mooie opmaat voor weer een prachtig mooi toeristisch seizoen. Gelukkig weten al zo’n 2 miljoen bezoekers ons jaarlijks te vinden, maar we streven altijd naar meer.

Exclusief in Delft

De promotieactie is mede mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen Delft Marketing en de HTM. Deze samenwerking heeft er mede toe geleid dat het Toeristen Informatie Punt (TIP) aan de Kerkstraat, onderdeel van Delft Marketing, vanaf aanstaande donderdag officieel verkooppunt is van de ov-chipcard en HTM-dagkaarten. Vooral het feit dat er in Delft nu ook dagkaarten van de HTM te koop zijn is een aanwinst voor de stad. Hiermee vergroot Delft de gastvrijheid voor bezoekers en toeristen. Tot nu toe was het voor bezoekers zonder ov-chipcard, zoals buitenlandse toeristen, niet mogelijk om alleen een dagkaart te kopen voor bijvoorbeeld een bezoek met de tram aan Den Haag of Scheveningen. Met de verkoop voldoet Delft Marketing aan de grote vraag naar dagkaarten van bezoekers in het TIP.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Delft

 

Reviews lezen over Delft

Meer informatie over Delft vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Delft. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Delft

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.