MuZIEum wint ANWB Innovatieprijs 2013

Het MuZIEum, het ervaringsmuseum over zien en niet zien in Nijmegen is door een vakjury van de ANWB uitgeroepen tot “Meest Innovatieve uitje” van 2013. De jury beoordeelde de inzendingen op bijzonder in de markt, nodigt uit tot samen doen, écht beleven, positieve bijdrage aan de samenleving en vernieuwend op een duurzame manier. Uit 49 inzendingen nomineerde de jury twee projecten uit de regio Arnhem Nijmegen.

muzieum-nijmegen-innovatieprijs-2013-anwb

Naast MuZIEum werd ook de Liberation Route Europe genomineerd bij de beste vijf inzendingen van 2013. Beide Gelderse inzendingen voldeden aan alle eisen die de vakjury stelde en dat is goed nieuws voor toerisme in Gelderland. Zo zegt Jurriaan de Mol, directeur van het regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN):

De vrijetijdssector is nog steeds een groeisector in onze regio en dat is positief nieuws in deze tijd

Ervaar: zien en niet zien

Bij het MuZIEum stappen bezoekers in de wereld van blinden en slechtzienden. Zij ervaren, onder begeleiding van een blinde gids, wat het is om niets te zien. In de donkerbeleving van het museum leren de bezoekers meer over de zintuigen en wat het effect is als je niets ziet. Voel, proef, ruik en beluister het dagelijkse leven door de ogen van een blinde persoon. Het MuZIEum is ondergebracht in de Foyer van de Stadsschouwburg in Nijmegen aan het Keizer Karelplein 32H, op vijf minuten lopen vanaf het Centraal Station in Nijmegen. www.muzieum.nl

In het spoor van de geallieerden

De Liberation Route is een gezamenlijk initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen, Airborne Museum Hartenstein (Oosterbeek), Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 (Groesbeek), Oorlogsmuseum Overloon en Vrijetijdshuis Brabant. De route laat u beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde in Noord-Brabant, rond Arnhem en Nijmegen en op de Veluwe. Deze gebieden speelden een hoofdrol bij de opmars van de Geallieerden vanuit Normandië, waar de invasie begon, richting Berlijn. Op ruim 80 locaties in de wijde omgeving liggen veldkeien ofwel luisterplekken. Op elke plek beluistert de gast een hoorspel over de belevenissen van één of meerdere personen in 1944-45. www.liberationroute.com. Momenteel rolt de Stichting Liberation Route Europe de Europese route van Zuid-Engeland tot Berlijn verder uit.

Bijna 43 miljoen dagbezoeken aan de regio Arnhem Nijmegen in 2012

In 2012 vonden bijna 43 miljoen dagbezoeken plaats in de regio Arnhem Nijmegen. Routegebonden buitenrecreatie heeft een aandeel van circa 24% in het totale dagbezoek in de regio Arnhem Nijmegen. De jaarlijkse bestedingen die gepaard gaan met het dagtoerisme in de regio Arnhem Nijmegen worden geraamd op € 1,3 miljard. In 2012 noteerde de regio 1,1 miljoen toeristische overnachtingen. De totale werkgelegenheid die voortvloeit uit de vrijetijdssector in de regio bedraagt 17.500 FTE en dat zijn circa 25.000 arbeidsplaatsen.

Meer weten?

Kijk op www.regioarnhemnijmegen.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nijmegen

 

Reviews lezen over Nijmegen

Meer informatie over Nijmegen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nijmegen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nijmegen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.