750.000 buitenlandse toeristen tijdens Pasen

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 750.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit zijn er zo’n 100.000 minder dan vorig jaar. Ook gaan er iets minder Nederlanders op vakantie met Pasen. Redenen hiervoor zijn de economische crisis, de koude weersverwachtingen en het vroege tijdstip van Pasen. Dit jaar valt Pasen op 31 maart en 1 april. Pasen wordt gezien als de start van het toeristisch seizoen.

750000-buitenlandse-toeristen-verwacht-met-pasen-nbtc-holland-marketing

Duitse toeristen

Van de 750.000 buitenlandse toeristen komt naar schatting ongeveer 65% uit Duitsland, 25% uit België en ongeveer 10% uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn met name de Bollenstreek, de kust en de grote steden.

225.000 Nederlanders op vakantie in eigen land

Voor dit jaar verwacht NBTC dat er ruim 400.000 Nederlanders op vakantie gaan tijdens Pasen. Dat zijn er zo’n 50.000 minder vergeleken met vorig jaar. Zo’n 225.000 Nederlanders brengen de paasvakantie door in eigen land, terwijl ruim 175.000 Nederlanders naar het buitenland gaan voor het lange paasweekend.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.