Facebook: Utrecht vs. The World groot succes!

De playtest van ‘Utrecht vs. The World’ waarin Amersfoort en Utrecht van 20 t/m 24 maart met elkaar op Facebook streden, is gewonnen door Amersfoort met 3.430 tegen 1.738 punten. Op de speciale Utrecht vs. The World Facebook pagina zijn in totaal 418 bewijzen geplaats door de spelers die bij elkaar 4.708 likes kregen waarmee de battle in totaal een bereik van bijna 18.000 mensen op Facebook heeft gerealiseerd. Cijfers waar initiatiefnemers Taskforce Innovatie Utrecht in samenwerking met Toerisme Utrecht met tevredenheid naar kijken.

playtest-facebook-battle-urecht-vs-the-world-groot-succes

Reacties

Carlijn Leenders, marketeer van Toerisme Utrecht:

We zijn blij met deze playtest. Het idee slaat aan en werkt. Dat blijkt niet alleen uit de vele berichten die zijn geplaatst en geliked maar ook uit de inhoud van wat men plaatst.

Uit beide steden zijn natuurlijk de bekende gezellige plekken voorbij gekomen. Maar daarnaast werden ook onbekende en nog verborgen plekjes genoemd. Deelnemers uit beide steden stelden zich op als ambassadeur van hun stad. Enkele deelnemers hebben zelfs enkele tientallen bewijzen geplaatst.
Amersfoort heeft deze playtest gewonnen van Utrecht, maar dat is niet erg volgens Leenders:

Dat Utrecht heeft verloren is jammer maar het hoort natuurlijk bij een open strijd. Het is een vriendschappelijke wedstrijd die, zoals nu is gebleken, leuk is om aan mee te doen en bekende maar ook onbekende plekken en activiteiten in een stad even in de spotlight zetten.

Met de leerpunten uit deze playtest wordt een Utrecht versus The World Facebook app gemaakt. Doel is vanuit deze app battles tegen verschillende gemeenten te starten met steeds weer een nieuwe uitdaging. Denk aan wie is ‘groener’, ‘cultureler’, ‘culinairder’.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.