Rusland meeste feest- en vakantiedagen

Wereldwijd bestaan er grote verschillen tussen het gemiddelde aantal vrije dagen waarop werknemers jaarlijks recht hebben, zo blijkt uit onderzoek van boekingswebsite Hotels.com. Na het in kaart brengen van zowel het aantal publieke feestdagen als het wettelijk vastgestelde minimum aantal vakantiedagen, blijkt Rusland de lijst aan te voeren met 40 vrije dagen per jaar. Mexicanen hebben met slechts 13 vrije dagen het minst reden tot juichen.

rusland-meeste-feest-en-vakantiedagen-hotels.com

Resultaten

Uit het onderzoek van de Hotels.com blijkt dat werknemers in de dertig onderzochte landen aanspraak maken op gemiddeld 28 vrije feest- en vakantiedagen per jaar. Dat is één dag meer dan in Nederland het geval is. Na lijstaanvoerder Rusland volgen Italië en Zweden met in totaal 36 vrije dagen per jaar, acht meer dan het wereldwijde gemiddelde van 28. Werknemers in Canada en Mexico daarentegen beschikken over de minste vrije dagen, respectievelijk 15 en 13 dagen per jaar.

Nationale feestdagen

Wereldwijd zijn er tal van nationale feestdagen. Argentinië voert de lijst aan met 19 publieke vrije dagen per jaar, onder meer tijdens het carnaval in februari. Colombia volgt op korte afstand met 18 dagen. Brazilië, Canada en India daarentegen kennen met slechts vijf dagen per jaar het kleinste aantal publieke feestdagen. Zo zegt Alison Couper van Hotels.com:

Het is verrassend om te zien dat er wereldwijd zulke grote verschillen bestaan tussen het aantal vrije dagen. Tussen uitersten Rusland en Mexico blijkt een enorm gat te bestaan van 27 dagen. Dat is meer dan vijf werkweken!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rusland

 

Reviews lezen over Rusland

Meer informatie over Rusland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rusland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Rusland met Skyscanner

Kaart van Rusland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.