25 jaar Kunst op Keukenhof: Ansèl Sandberg

Het is dit jaar voor de 25e keer dat mevrouw Ansèl Sandberg de collectie van kunstobjecten voor Keukenhof heeft samengesteld. Alle haar tentoonstellingen worden gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan stijlen. De internationale afkomst van de kunstenaars vormt een afspiegeling van de bezoekers van het park. Rond de vijver bij het Juliana Paviljoen is vanmiddag de Jubileum Expositie geopend. Deze speciale selectie werken van Ansèl Sandberg is een terugblik op 25 jaar Kunst op Keukenhof.

keukenhof-lisse-tulpen

Het uitgangspunt in al die jaren is een expositie te organiseren waarin beelden te zien zijn die op een mooie manier geïntegreerd zijn in hun omgeving. Bij de grote van het park past het dan ook dat er beelden te zien zijn van monumentaleomvang. De geselecteerde kunstenaars werken met een veelheid aan materialen, vanuit zowel figuratieve als abstracte stromingen en vanuit verschillende
culturen.

Eigen collectie

Keukenhof is een van de oudste beeldenparken van Nederland en het mooiste lentepark. Naast de miljoenen bloeiende bloembollen heeft Keukenhof sinds de opening van het park in 1950 vele kunstenaars de gelegenheid gegeven haar kunstwerken te exposeren in deze kleurrijke omgeving. In de loop der jaren is een prachtige eigen collectie beeldhouwwerken aangelegd met werken van o.a. Nic Jonk, André Volten, Carlo van Kervel en Jan Wolkers.

“Balans”

Elk jaar nodigt Keukenhof andere kunstenaars uit om hun werk te exposeren. Keukenhof kiest steeds weer voor een ander thema en dit jaar is dat Balans. Daarbij gaat het om de balans tussen het park met de vele oude bolbloemen, de oude bomen én de plek die kunst daarin heeft. Aan de expositie doen 35 kunstenaars mee. Door elk object de best denkbare plek te geven krijgt de kunst nog meer zeggingskracht en ademt het park nog meer sfeer uit.

Ook de huidige tentoonstelling “Balans” is door Ansèl Sandberg samengesteld. Keukenhof is Ansèl Sandberg erkentelijk voor haar jarenlange inzet en enthousiasme. Wat is het mooiste lentepark ter wereld zonder kunstobjecten. Voor de kunstpresentatie 2013 is een speciale brochure samengesteld.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Lisse

 

Reviews lezen over Lisse

Meer informatie over Lisse vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lisse. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Lisse

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.