Center Parcs steunt ‘Earth Hour’ van het WNF

Op zaterdag 23 maart vond de actie EARTH HOUR van het Wereld Natuur Fonds voor de achtste keer plaats. Om 20.30 uur ging overal ter wereld één uur het licht uit. Met deze symbolische actie gaven ook dit jaar weer vele miljoenen mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten aan dat zuiniger omgaan met de aarde van groot belang is. Als trouwe partner van het Wereld Natuur Fonds steunde Center Parcs dit initiatief door aan meer dan 10.000 gasten te vragen om 20.30 uur de lampen in de cottages te verruilen voor kaarslicht. Op Center Parcs De Kempervennen werd zelfs een symbolische lampionnenoptocht gehouden om het belang van EARTH HOUR en een leefbare wereld zichtbaar te maken voor de gasten.

center-parks-centerparks-doet-mee-aan-earth-hour-wereldnatuurfonds-wnf

Kaarslicht

Alle gasten van de Nederlandse Center Parcs parken ontvingen dit weekend bij aankomst een pakket met kaarsen en het verzoek om voor één uur het licht uit te doen in hun cottage. Verder werd op de parken, waar mogelijk, het licht gedimd. Op Center Parcs De Kempervennen vond een lampionnenoptocht plaats waar alle kleine gasten meeliepen om het belang van EARTH HOUR zichtbaar te maken. Saskia de Wit, jonge deelneemster aan de lampionnenoptocht, vertelt: “Het was écht gaaf om deel te nemen aan deze tocht. Lopen over het donkere park, met alleen onze lampionnen die licht gaven, was best spannend maar ik wil volgend jaar zeker weer meedoen aan EARTH HOUR!”

Leefbare aarde

De opwarming van de aarde is een grote bedreiging voor mens en natuur. EARTH HOUR is wereldwijd dé grootste en snelst groeiende beweging die miljoenen mensen oproept deel uit te maken van de oplossing en een signaal te geven dat zij ook bijdragen aan het doorgeven van een leefbare aarde.

Comments are closed.