Project 2074, Herbouw Schip Domkerk

Project 2074 is een initiatief van de Stichting Voorbereiding Herbouw Schip Domkerk. Met dit project wil de Stichting een duurzame bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Utrecht als stad van kennis en cultuur. Bouwen op een historische bouwplaats met oude technieken en menskracht. Een aantrekkelijke plek in het centrum van Utrecht om te bezoeken, te bewonderen, te genieten van cultuur, waar je kunt leren, onderzoeken of werkervaring op doen. Maar ook een hoogwaardig toeristisch evenement en daarmee een krachtige stimulans voor de Utrechtse economie.

project-2074-herbouw-schip-domkerk-utrecht

Maquette

In Utrecht zijn serieuze plannen om het in 1674 ingestorte schip van de Domkerk te herbouwen. Als voorbereiding op dit ambitieuze project wordt een maquette gebouwd van de complete Domkerk (schaal 1:50). De maquette wordt gefaseerd gebouwd en geeft uiteindelijk weer hoe de stichting het schip wil herbouwen.

Als eerste gedeelte van de maquette wordt op woensdag 27 maart om 17.30 uur de Domtoren onthuld in de VVV-Winkel, Domplein 9. Ook wordt dan de vernieuwde website en het logo van de stichting gepresenteerd.
De bouw van de maquette wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het K.F. Heinfonds en particuliere giften.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.