Grootste paasei Nederland in Zuiderzeemuseum

Op zaterdag 30 maart onthult Jan Baas, de burgemeester van Enkhuizen, het grootste paasei van Nederland in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Hiermee opent hij op officiële wijze het buitenseizoen en het paasweekend. Het paasei staat tot en met maandag midden in het buitenmuseum en is vervaardigd door de chocolatiers van Koelman Brood, Banket & Bonbons uit Heemskerk. Op maandag 1 april mogen kinderen het meer dan levensgrote ei breken en opeten.

grootste-paasei-nederland-in-zuiderzeemuseum-einkhuizen

Het Zuiderzeemuseum daagde bakker Koelman en zijn team uit om deze klus te klaren. Zij grepen de eervolle kans met beide handen aan. De benodigde ruim 200 kilo chocolade werd geschonken door Belcolade van Puratos uit België.

Paasplezier

In het paasweekend worden bezoekers van het buitenmuseum getrakteerd op paasplezier. Een paasspeurtocht stuurt kinderen langs alle hoekjes en gaatjes van de pandjes in het buitenmuseum. Zodra de verstopte chocolade eitjes zijn gevonden en de opdrachten goed zijn volbracht, krijgen de speurders een extra verrassing. In het knutselatelier en op het kindereiland mogen kinderen een paaseierenmandje knutselen, een paasei versieren of een paasklomp pimpen. Er loopt ook een echte paashaas rond. Met een beetje geluk komen bezoekers hem tegen.

Zuiderzee Courant

Naast de paasactiviteiten zijn biedt het museum ook tal van andere activiteiten. Sla je eigen springtouw, kom in aanraking met levende geschiedenis en haal een versgerookte vis bij de rokerij. Iedere bezoeker ontvangt bij binnenkomst een Zuiderzee Courant. Deze staat vol interessante artikelen over de activiteiten, tentoonstellingen, evenementen en nog veel meer.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. www.zuiderzeemuseum.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Enkhuizen

 

Reviews lezen over Enkhuizen

Meer informatie over Enkhuizen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Enkhuizen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Enkhuizen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.