Eindhoven Museum: ‘Van begin tot Eindhoven’

Tijdens het Paasweekend kun je in het Eindhoven Museum kennismaken met verschillende historische figuren die belangrijk zijn geweest voor het Eindhoven van nu. Zo kun je Marcus van Endehoven en Willem van Oranje ontmoeten of kun je de hand schudden van en Amerikaanse soldaat die Eindhoven in 1944 bevrijdde. Het evenement ‘ Van begin tot Eindhoven’ laat het leven zien van een ijzertijdboer die hier leefde toen Eindhoven een enkele boerderij aan de Dommel was, tot het leven van fabrieksarbeiders in de jaren ’50.

eindhoven-museum-van-begin-tot-eindhoven-paasweekend-bepalende-figuren-historie

Activiteiten

Op 31 maart en 1 april staan diverse activiteiten en een heuse verkiezing op de agenda. Het Erfgoedpark wordt opgedeeld in tien tijdperken. De reis begint in 5300 voor Christus bij de eerste boeren en eindigt in 1950, de periode van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Gedurende de reis maken bezoekers kennis met negen belangrijke historische personages en ambachten uit de verschillende tijdvakken. Doe onder andere mee met brood bakken in een prehistorische oven, probeer Romeinse make‐up uit en ga kalligraferen op middeleeuwse wijze. Op maandag wordt een sprong gemaakt naar de industriële tijd met een werkende stoommobiel.

Icoon van Eindhoven

Door het goed uitvoeren van de activiteiten en het invullen van een vragenlijst kunnen bezoekers meedoen aan twee belangrijke verkiezingen. Naast het Historische Icoon van Eindhoven, is Eindhoven Museum op zoek naar de belangrijkste Eindhovenaar uit de periode na 1950. Hij of zij wordt het 10e icoon: het Moderne Icoon van Eindhoven.

Vernieuwde museumwinkel

Gedurende het winterseizoen is er hard gewerkt aan de nieuwe museumwinkel en tijdens het openingsweekend wordt deze met veel trots aan het publiek getoond. Nieuw is de koffie‐ en leeshoek, ingericht als een huiskamer uit de jaren ’30, die gratis toegankelijk is voor o.a. een (h)eerlijk kopje koffie met huisgemaakte dadeltaart. Het Erfgoedpark en de museumwinkel zijn dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur. Herberg Den Bonten Os is voor bezoekers geopend van woensdag t/m zondag.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.