De Groene HotSpots van Zuid-Limburg

Nederland kent inmiddels twintig nationale landschappen, waaronder Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Het is een gebied met een uniek karakter. Zo vind je er prachtige hellingen, plateaus, groene heuvels, hoogstamboomgaarden, kapelletjes en werkruizen… tal van typische elementen vormen samen het karakteristieke Zuid-Limburgse landschap. Maar wat zijn nu precies de mooiste en favoriete plekken uit Zuid-Limburg, oftewel waar zij de ‘Groene Hotspots’? Dit kun je zelf bepalen op groenehotspots.nl.

groene-hotspot-zuid-limburg-nationaal-landschap

Een Groene HotSpot is een bijzondere plek in de Zuid-Limburgse natuur. Het kan een plek zijn die al bij iedereen bekend is, maar ook een onbekende plek die tot op heden nog onontdekt is. De Groene HotSpots zijn het waard om door iedereen gezien, bewonderd en beleefd te worden.

Win je eigen ‘Groene HotSpot’

De mooiste plekjes in Zuid-Limburg verdienen extra aandacht. Laat daarom via www.groenehotspots.nl weten wat jouw favoriete plek is en nomineer het tot Groene HotSpot. Meedoen kan t/m 30 april en gaat als volgt:

  • Maak een foto van uw ‘Groene HotSpot’.
  • Ga naar groenehotspots.nl en vul het deelnameformulier in, upload de foto en motiveer middels een beschrijving waarom deze plek de titel ‘Groene HotSpot’ verdient. Een foto per post opsturen kan ook.

Word ontdekker!

Op de website staat alle informatie en voorwaarden over deelname. Een deskundige jury kiest van alle inzendingen uiteindelijke de 10 mooiste uit. Bij deze 10 Groene HotSpots wordt een speciaal informatiepaneel geplaatst met daarop jouw naam als ontdekker! Wil jij ook ‘eeuwige roem’? Doe dan mee en breng zo de mooiste plekjes van Zuid-Limburg in kaart…

groene-hotspots-zuid-limburg

Meer informatie

Het project ‘De Groene HotSpots’ wordt door een aantal organisaties gezamenlijk gedragen. Het unieke is hierbij de samenwerking tussen enerzijds de drie natuurbeherende organisaties als Stichting het Limburgs Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en anderzijds VVV Zuid-Limburg. Alle informatie over ‘De Groene HotSpots’ en hoe hieraan kan worden deelgenomen vindt u op www.groenehotspots.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Limburg

 

Reviews lezen over Zuid-Limburg

Meer informatie over Zuid-Limburg vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuid-Limburg. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zuid-Limburg

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.