Fiets en Wandelbeurs 2014: Zwitserland

De tiende editie van de fiets en wandelbeurs – Europa’s grootste beurs voor fietsers en wandelaars – die op 1 en 2 maart 2014 zal plaatsvinden in de Amsterdam RAI, zal Zwitserland als themaland hebben. Het land wordt gekenmerkt door tienduizenden kilometers aan prachtige fiets- en wandelroutes en is dus een waar paradijs voor de actieve vakantieganger. Door afwezigheid van massatoerisme kun je hier ongestoord genieten van de weidse panorama’s, de authentieke sfeer die je in veel pittoreske stadjes en dorpjes aantreft.

zwitserland-themaland-fiets-en-wandelbeurs-2014-3

Top-wandelbestemming

Op wandelgebied is Zwitserland al heel lang een topbestemming: het land heeft ruim 60.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelwegen. Uit dit enorme arsenaal zijn de 9.000 mooiste wandelkilometers geselecteerd voor SwitzerlandMobility, het routenetwerk voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, kanoërs en skaters. Van pittige meerdaagse tochten langs gletsjers en de toppen van bergreuzen tot meer comfortabele dagwandelingen langs meren en rivieren. Dankzij het uitstekende Zwitserse openbaarvervoersysteem kun je eenvoudig en snel het startpunt van een route bereiken of – nadat de wandeling erop zit – comfortabel terugreizen naar hotel, appartement of camping.

zwitserland-themaland-fiets-en-wandelbeurs-2014-2

Zwitserland Fietsland

Sinds de jaren negentig heeft Zwitserland ook een uitgebreid routenetwerk voor fietsers en mountainbikers. Op www.Veloland.ch, onderdeel van SwitzerlandMobility, vind je maar liefst 9 landelijke, 53 regionale en 59 lokale fietsroutes. Wie graag met wat extra power op pad gaat, kiest voor de e-bike, waarmee je fluitend bergop fietst. Op veel treinstations kun je er een huren voor dagtochten of meerdaagse fietstrips, compleet met bagagevervoer. Populair bij e-bikers zijn de landelijke Merenroute en de regionale Herzroute door het Emmental.

zwitserland-themaland-fiets-en-wandelbeurs-2014zwits

Themalandpaviljoen

Op de Fiets en Wandelbeurs 2014 komen de vele wandel- en fietsmogelijkheden in Zwitserland aan bod in een groot themalandpaviljoen. Twee dagen lang presenteren Zwitserse regio’s en reisaanbieders daar een keur aan routes en arrangementen. Ook is er een informatiemarkt over wandelen en fietsen in Zwitserland, een terras met Zwitserse specialiteiten en veel aandacht voor het themaland in het lezingprogramma.

Kijk voor meer informatie over wandelen en fietsen in Zwitserland op www.MySwitzerland.com.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zwitserland

 

Reviews lezen over Zwitserland

Meer informatie over Zwitserland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zwitserland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Zwitserland met Skyscanner

Kaart van Zwitserland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.