City Polo tijdens TEFAF Maastricht

Tijdens het laatste weekend van TEFAF wordt er wel een zeer uniek evenement gepresenteerd: Het Vrijthof in Maastricht wordt omgetoverd tot een échte Polo arena. Nooit eerder vormde een binnenstad het decor voor de oudste balsport ter wereld. Polo spelers van internationale allure komen voor dit bijzondere evenement speciaal naar Maastricht. Kortom, dé mogelijkheid om te genieten van deze prachtige historische stad én deze spectaculaire sport. Burgemeester Onno Hoes zal op vrijdag 22 maart om 19:00 uur op een Polo volbloed de officiële opening verrichten van dit unieke, spectaculaire sportevenement!

maastricht-polo-wedstrijden-tefaf-evenement-city-polo-paarden

Omgetoverde Vrijthof

Op het Vrijthof wordt speciaal voor City Polo Maastricht een arena (40*70*0,3 meter) gebouwd. Maar liefst 20 vrachtwagens zijn er nodig om de Polo arena te vullen om zo de juiste ondergrond voor de Polo paarden te creëren. Langs de arena wordt een tribune geplaatst waar het publiek (gratis) kan plaatsnemen. Op vrijdagavond wordt er een demonstratiewedstrijd gespeeld. De officiële wedstrijden vinden plaats op zaterdag 23 en zondag 24 maart, waarvan ‘s avonds op een sfeervol verlicht Vrijthof. Tijdens de wedstrijden staan álle paarden buiten, naast de hoofdwacht vóór de St. Servaaskerk.

Activiteiten

Omdat van de Polo paarden een grote inspanning wordt gevraagd, zullen aan het hele evenement 35 paarden meedoen. Q-Park stelt de uitstekend geventileerde parkeerplaats onder het Vrijthof ter beschikking voor de stalling van de Polo paarden. Buiten de wedstrijden vinden er ook nog diverse andere activiteiten plaats in de arena. Zo vinden op de zaterdagmiddag sportactiviteiten plaats waaraan het LVO (Limburgs Voortgezet Onderwijs) en een gedeelte van de selectie van MVV deelnemen. Bert van Marwijk neemt de prijsuitreiking voor zijn rekening. Op zondag wordt het programma geopend door een heuse Bollywood dance, uitgevoerd door een aantal internationale scholieren van United World College Maastricht (UWC). ‘s Middags geeft dressuuramazone Ellen van den Berg nog een speciale demonstratie.

Even voorstellen: de teams

Aan het City Polo Maastricht zullen vier teams van ieder twee spelers mee doen, die een zogenaamde round robin toernooi spelen, waarbij ieder team tegen elk van de andere teams speelt.

Mercedes-Benz team:Chris Hyde (handicap 6) + Martijn van Scherpenzeel (handicap 1)
Leon Martens team: Aki van Andel (handicap 3) + Pablo van den Brink (handicap 2)
Grouwels team: Michael Redding (handicap 1) + Luis Sainz (handicap 3)
CityPoloMaastricht team: Robert Watson (handicap 5) + Jim Souren (handicap 1)

Chris Hyde is de beste Arena Polo speler van Engeland en ver daarbuiten. Aki van Andel is de beste Polo speler van Nederland.

Programma

Onderstaand een overzicht van het algemene (gratis toegankelijke) programma van City Polo Maastricht op het plein. Het VIP Paviljoen is alleen toegankelijk tegen betaling.

19.00 uur > Officiële opening City Polo Maastricht 2013 door Burgemeester Onno Hoes
19.30 uur > Polo demonstratieprogramma
21.00 uur > Einde voorstellingsprogramma

Zaterdag 23 maart – Wedstrijden

14.00 uur > Aanvang jeugdactiviteiten met LVO, MVV en Bert van Marwijk
18.30 uur > Aanvang 1e wedstrijd
20.00 uur > Aanvang 2e wedstrijd
21.00 uur > Aanvang 3e wedstrijd

Zondag 24 maart – Finale

15.00 uur > Aanvang 1e halve finale wedstrijd
16.00 uur > Aanvang 2e halve finale wedstrijd
17.30 uur > Finale City Polo Toernooi Maastricht 2013
18.45 uur > Prijsuitreiking door Gouverneur Theo Bovens

Polo Club Night

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart is er een speciale Polo Club Night in de Hoofdwacht op het Vrijthof. Deze start om 22.30 uur en eindigt om 02.00 uur. Hier kan men, tegen betaling, genieten van de heerlijkste cocktails, champagne, Finger Foods en speciale optredens van o.a. Glennis Grace (vrijdag) en Belle Perez (zaterdag). Klik hier voor meer informatie en het bestellen van entreekaarten voor de Polo Club Night. Entreekaarten zijn ook tijdens het evenement verkrijgbaar bij de ingang van het VIP Paviljoen voor de Hoofdwacht.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Maastricht

 

Reviews lezen over Maastricht

Meer informatie over Maastricht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Maastricht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Maastricht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.